Când vă simțiți dezamăgiți, corpul dumneavoastră poate căuta o sursă de ușurare pentru a elibera emoțiile adunate in noi. În timp ce mulți oameni încearcă să-și ascundă lacrimile pentru a încerca să nu plângă deloc de teamă să nu arate slab, plânsul are numeroase beneficii pentru sănătatea ta mentală generală. Înțelegerea acestor beneficii poate face mai mulți oameni să plângă fără a-l asocia cu ceva negativ, ci mai degrabă ca un ajutor pentru sănătatea ta mintală.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/modalitati-eficiente-de-a-scapa-rapid-de-stres-potrivit-expertilor/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/semne-de-avertizare-ale-unei-relatii-toxice/
PLÂNSUL AJUTĂ LA DETOXIFIEREA ORGANISMULUI
Oamenii produc trei tipuri de lacrimi: reflexe, continue și emoționale. Fiecare dintre acestea servește scopului de a ajuta la detoxifierea și curățarea organismului. Lacrimile refleze curăță resturile de pe ochi, cum ar fi fumul și praful, ajutând la protejarea lor. Lacrimile continue vă protejează ochii de infecții, menținându-i umezi. Lacrimile emoționale conțin hormoni de stres și alte toxine pe care le elimină din corpul tău.
PLÂNSUL AJUTĂ LA ÎMBUNĂTĂȚIREA STĂRII DE SPIRIT
Mulți oameni asociază plânsul cu sentimentul de tristețe iar plansul îi fac să se simtă mai rău, dar, în realitate, plânsul vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit ,lacrimile elibereaza hormoni de stres Nivelul tău de stres scade atunci când plângi, ceea ce te poate ajuta să dormi mai bine și să-ți întăreasti sistemul imunitar. Ar trebui să te simți mai bine după un plâns bun odată ce acești hormoni părăsesc corpul tău, lăsându-te să te simți mai bine decât înainte.
PLÂNSUL AJUTĂ LA CALMAREA
Când plângi, sistemul tău nervos parasimpatic (SNP) se activează. SNP vă ajută corpul să digere alimentele și să se odihnească mai bine. Orice simptom de stres, cum ar fi durerile de stomac și neliniștea, poate fi ameliorat după câteva minute de simplu plâns. Acest lucru vă va ajuta să vă calmați și să vă simțiți mai bine.
PLÂNSUL AJUTĂ LA VINDECAREA DURERII
Dacă ați trecut vreodată prin procesul de doliu, înțelegeți că este nevoie de timp pentru a trece prin diferitele etape. Plânsul vă poate ajuta să treceți de fiecare pas al durerii, deoarece vă ajută să acceptați pierderea unei persoane dragi. Deși plânsul nu funcționează pentru toată lumea în timpul acestui proces, unii își găsesc confort în eliberarea emoțiilor și în a-i ajuta să-și proceseze pierderea.
PLÂNSUL REDUCE DUREREA
Indiferent dacă vă confruntați cu durere fizică sau emoțională, plânsul poate ajuta la diminuarea severității acestei dureri. Endorfinele sunt eliberate în timp ce plângi, ajutând la amorțirea durerii și îți oferă o senzație de calm general. Acest proces joacă, de asemenea, un rol în auto-calmare, precum și de reducerea intensității durerii resimțite.
PLÂNSUL ECHILIBREAZĂ EMOȚIILE
Plânsul este adesea asociat cu sentimente negative, cum ar fi să te simți trist, furios, singur și nu numai. Cu toate acestea, oamenii plâng atunci când experimentează fericire, frică, stres și alte emoții. Din aceste motive, plânsul poate ajuta la aducerea unui echilibru emoțional, ajutându-ți corpul să-ți revină după diferite emotii puternice si complexe.
PLÂNSUL VĂ AVERTIZEAZĂ CA CEVA ESTE ÎN NEREGULĂ
Uneori este posibil să suprimați emoțiile dureroase fără să vă dați seama. Plânsul vă poate ajuta să recunoașteți că ceva nu este în regulă, fie că este o situație emoțională sau fizică în care vă aflați. Odată ce vă dați seama că ceva se întâmplă, puteți face pașii corespunzători pentru a identifica exact ce este. De acolo, puteți face față emoțiilor în mod sănătos pentru a evita suprimarea lor în continuare.
PLÂNSUL ÎȚI OFERĂ SPRIJINUL DE CARE AI NEVOIE
A te simți dezamăgit te poate face să te izolezi sau pur și simplu să nu le spui celor din jur că te lupți. Cu toate acestea, plânsul îi poate anunța pe cei apropiați că aveți nevoie de ajutor. Acest lucru începe când ești bebeluș, deoarece plânsul este un comportament de atașament în care oamenii se angajează pentru a primi sprijin de la ceilalți. Plânsul după sprijin nu se oprește când ești bebeluș; poate continua până la vârsta adultă. Când alții văd că te lupți când plângi, poți să-ți crești cercul de sprijin pentru prietenie și asistență suplimentară.
PLÂNSUL LUPTĂ ÎMPOTRIVA INFECȚIEI
Când nu plângi mult timp sau nu produci lacrimi, ochii ți se pot usca. Ochii uscați pot duce la disconfort și incapacitatea de a lupta împotriva infecțiilor. Prin plâns, ochii tăi vor fi mai lubrifiați pentru a atenua disconfortul și pentru a-ți menține ochii liberi de infecție.
PLÂNSUL TE POATE ÎNCURAJA SĂ CAUȚI AJUTOR
Dacă te trezești că plângi lacrimi emoționale în mod constant pe o perioadă lungă de timp, ar putea face aluzie la o problemă mai profundă la îndemână. Acest lucru ar putea însemna că este timpul să solicitați ajutor de la un profesionist pentru a vă ajuta sănătatea mintală și bunăstarea generală. Nu e nicio rușine să ai nevoie de ajutor suplimentar uneori, iar plânsul te poate avertiza că este timpul să-l cauți.
Ce parere ai?