A fi un minimalist te poate face mai fericit? Pe scurt, da. Filosofia minimalismului a devenit o tendință recent, dar a fost practicată de mii de oameni de secole. Minimalismul înseamnă să trăiești în mod intenționat doar cu acele „lucruri” de care ai nevoie pentru a supraviețui. Sună simplu, nu? Ei bine, este. Minimalismul nu înseamnă că trebuie să deții mai puțin de 50 de lucruri sau că nu poți deține o casă sau o mașină sau să ai o carieră. Nu înseamnă că trebuie să renunți la toate facilitățile moderne și să mergi să locuiești într-o cabană în pădure. Nici nu înseamnă că nu poți avea o viață normală.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/stilul-de-viata-scandinav/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/7-hobby-uri-care-te-fac-mai-inteligent-conform-stiintei/
Ce crezi că te va face să te simți mai bine pe termen lung? Un dulap plin cu haine sau un raft plin cu cărți? Indiferent de răspunsul tău, este timpul să te introduci în minimalism.
Ce este de fapt minimalismul
Minimalismul este procesul de a cunoaște ceea ce are valoare în viața ta și de a elimina ceea ce nu este important. Mantra este ” mai puțin este mai mult „. Minimalismul înseamnă că cumpărați și dețineți lucrurile de care aveți nevoie în loc să dețineți tot ceea ce doriți.
Prea mulți oameni cheltuiesc bani pe care nu i-au câștigat, pentru a cumpăra lucruri pe care nu le doresc, pentru a impresiona oamenii pe care nu-i plac.” – Will Rogers
Nu este vorba de a cumpăra cele mai ieftine articole. Este vorba despre a obține lucruri pe care le prețuiești și de care ai nevoie, indiferent de preț. Nivelul de minimalism pe care vrei să-l adopti în viața ta depinde de tine. Puteți începe pur și simplu prin a scăpa de lucrurile din casă de care nu mai aveți nevoie. Cu timpul, vă puteți da seama ce alte lucruri doriți să reduceți și cât de minimalist doriți să fiți.
Când trăiești cu mai puțin, ai mai puțin stres, mai puțină anxietate, mai puține sarcini financiare, mai puține cheltuieli inutile și mai puțină depresie.
Minimalismul ne ajută să avem mai mult timp pentru lucruri care contează – familia și prietenii noștri, sănătatea, pasiunile și hobby-urile și lucrurile simple din viață, cum ar fi o plimbare în natură. Minimalismul te ajută să te detoxifiezi de dezordinea fizică, mentală și digitală care ne face să ne simțim copleșiți.
Esența de bază a minimalismului este să-ți trăiești viața în mod intenționat. E ca și cum ai fi atent la felul în care trăiești.
De ce să adopți un stil de viață minimalist?
Te gândești să devii un minimalist și să faci schimbări în stilul tău de viață? Ei bine, de fapt te poate ajuta să trăiești o viață mai bună, mai fericită și mai plină de sens.
Iată primele 10 beneficii ale vieții de a trăi ca minimalist.
1. Experimentează claritatea mentală și pacea
Majoritatea dintre noi se atașează de bunurile noastre materiale. Nu mă crezi? Cât de aproape ești de iPhone-ul tău? După cum spuneam, acordand prea multă valoare bunurilor noastre materiale poate duce la stres și anxietate, deoarece ne temem că le putem pierde. Minimalismul vă permite să vă detașați de aceste „lucruri” și să vă simplificați viața. Acest lucru vă va ajuta să găsiți liniștea și claritatea sufletească. Cu cât deținem mai puține lucruri, cu atât vom fi mai puțin stresați. Minimalismul ne stimulează sănătatea mintală.
2. Traieste o viata mai sanatoasa, mai buna
Știați că să vă curățați casa de lucruri inutile vă poate face să vă simțiți mai sănătoși din punct de vedere emoțional? Cercetările au descoperit că eliminarea dezordinei vă poate ajuta mintea să se simtă mai calmă și mai relaxată. Când scapi de ceva ce nu folosești, nu iubești sau nu ai nevoie, se creează mai mult spațiu fizic și mental în viața ta.
Mai mult, pe măsură ce petreci mai puțin timp la cumpărături pentru lucruri inutile, poți petrece mai mult timp investind în tine și în sănătatea ta. În sfârșit poți găsi timp să faci toate lucrurile pe care le iubești. Vrei să slăbești puțin? Mergi la sala. Vrei să începi să pictezi? Du-te. Vrei să scrii o carte? A fi minimalist îți permite să gestionezi timpul pentru a-ți urma pasiunile și a te concentra asupra hobby-urilor tale. Poți începe să te antrenezi, să meditezi, să practici yoga, să citești o carte, să scrii o poveste sau chiar să mergi în călătorii. Îți poți vindeca în sfârșit sufletul.
3. Bucurați-vă de o viață liberă
Câte lucruri deții? Câte lucruri noi doriți să cumpărați și să dețineți? Muncești din greu și mult pentru a oferi familiei tale o viață confortabilă și în acest proces ajungi să deții lucruri de care nici măcar nu ai nevoie. Această cumpărare și deținere a lucrurilor din nou și din nou te leagă și te face să te simți greoi.
Cu cât dețineți mai multe lucruri, cu atât vă este mai frică să nu le pierdeți. Minimalismul îți dă putere să eliberezi și să te eliberezi. Experimentați un nou sentiment de libertate față de suprasolicitare, obsesie, atașament, lăcomie și datorii. Odată ce te eliberezi, poți alege să faci meseria pe care o iubești, să lucrezi pentru tine, să-ți construiești o carieră de vis, să te bucuri de o zi liberă și să ai o viață.
4. Respira
Când îți reorganizezi podul, dulapul și sertarele, vei avea mai mult spațiu fizic în casa ta. Vei găsi mai mult spațiu în casa ta pentru a te deplasa liber. Mai mult, detașându-te de lucrurile fizice de care te agățai, vei putea respira ușor. Poți în sfârșit să renunți la toată povara fizică, mentală, emoțională și financiară care te simțea grea pe pieptul tău. Acum poți pur și simplu să stai pe spate și să inspiri viață și să eliberezi stresul. Vorbește despre trăirea momentului. Acesta este modul în care experimentezi mindfulness.
5. Uită de stres și anxietate
Cum crezi că se simte să ai o casă organizata,aerisita? O casă care are mult spațiu de mișcare liber? O casă în care nu trebuie să repari ceva la două zile? O casă în care nu trebuie să cureți fiecare piesă de mobilier inutila, decor și gunoi în fiecare weekend? Cum te simți să trăiești într-o casă ca asta? Lasă-mă să-ți spun, se simte grozav.
Nu trebuie să vă faceți griji pentru întreținerea casei la fel de mult ca înainte. Nu trebuie să aveți grijă de fiecare lucru și să vă faceți griji pentru ceea ce va urma. Poți pur și simplu să fii tu însuți și să te relaxezi când ajungi acasă. În sfârșit poți fi. Fara stres. Nu vă faceți griji. Fără anxietate. O viață completă fără probleme. Acesta este minimalismul pentru tine.
6. Mai mult timp pentru a face lucrurile care iti plac
Punand mai puțin accent pe bunurile materiale, veți petrece mai puțin timp îngrijindu-vă de ele. Pe măsură ce ești mai puțin distras de bombardamentele mass-media care țipă la noi să cumpărăm mai multe lucruri, vei găsi mai mult timp să faci lucruri care îți plac și îți plac.
Nu numai că vei fi mai deschis către noi oportunități și posibilități în viață, dar vei putea petrece mai mult timp cu propriul tău sine și cu familia ta. Cu tot timpul suplimentar în mâinile tale, vei căuta și explora noi modalități de a utiliza acel timp, cum ar fi învățarea unei noi abilități și vei adăuga valoare reală vieții tale.
7. Mai mulți bani în cont
Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Când irosești mai puțini bani pe lucruri inutile, unul dintre cele mai bune lucruri care se întâmplă este că economisești bani . Trăind o viață minimalistă, vei investi mai puțin în cumpărături și deținerea de lucruri și vei avea bani în plus. Mai puține petreceri, mai puține ieșiri nocturne și mai puține achiziții impulsive înseamnă mai mulți bani în contul tau. Înseamnă că în sfârșit poți economisi și să ai banii de care ai nevoie pentru a cumpăra ceva mai important, ceva de care ai de fapt nevoie.
8. Construiește relații mai puternice
Fiind un minimalist, nu te mai simți gelos pe ceilalți, nu mai esti invidios pe prietenii tăi și nu mai concurezi cu colegii tăi despre cine are cea mai bună mașină sau cea mai elegantă casă. Odată ce micul monstru verde numit gelozie a dispărut în sfârșit, poți începe să construiești relații mai bune cu oamenii din jurul tău. Pe măsură ce încetați să mai mulțumiți și să impresionați oamenii, puteți fi adevăratul vostru sine și va puteți conecta cu ceilalți la un nivel mai profund. Așa construiți relații grozave.
9. Traieste o viata mai fericita
Dezordinea dulapului duce la o minte dezordonată și o viață dezordonată. Și când te simți eliberat de cătușele datoriilor, vinovăției, stresului, depresiei și competiției, vei atrage în mod natural mai multă fericire în viața ta. Îmbrățișând adevărata esență a vieții, poți simți fericire și bucurie pură și poți găsi fericirea în simplitate în jurul tău.
10. Găsiți un scop mai mare
Când vă mutați atenția de la lucruri și activități inutile la ceea ce contează pentru dvs., veți găsi un sentiment reînnoit al scopului. Pe măsură ce vei avea o direcție clară în viață, vei fi inspirat să-ți atingi obiectivele și visele fără a fi distras sau confuz. Cu mai puține angajamente în viață, te poți concentra serios pe pasiunile tale.
Minimalismul va însemna lucruri diferite pentru diferiți oameni. Fiecare dintre noi va practica această filozofie a stilului de viață în felul nostru, deoarece depinde de cât de mult suntem dispuși personal să renunțăm. Așa că vă puteți crea propriul stil de viață minimalist, care se potrivește propriilor nevoi și scopuri. Va depinde de ceea ce este important pentru tine și de ceea ce poți elimina confortabil din viața ta.
Minimalismul este instrumentul pentru a trăi o viață mai simplă, mai fericită. Îți va oferi un tip de libertate pe care nu l-ai experimentat niciodată până acum și te va ajuta să-ți concentrezi timpul și energia asupra lucrurilor pe care le prețuiești.
Ce parere ai?