Articole psihologie
Fata reprezintra un limbaj prin ereditatea ei.Ceea ce se poate citi pe chipul unui adult este o combinatie de mostenire fizica si psihologica,precum si experientele traite de-a lungul anilor.
Intr-un fel ne comportam cu o persoana deschisa fata de una inchisa in sine,sau cu o persoana lipsita de energie fata de una plina de energie.
O persoana disponibila pentru socializare este deschisa catre lume.Isi asuma responsabilitatea, este plina de vitalitate .
Aceasta persoana prezintra cateva trasaturi relative clare:narile dilatate nu foarte pregnant,ochii larg deschisi dar umbriti de sprancene si o piele bine intinsa.
citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-interpretam-o-strangere-de-mana/
Desigur ca trebuie sa se tina seama si de varsta. Neincrederea,distantarea,care poate merge pana la refuz,confera o expresie inchisa.In acest caz o persoana energica isi va exprima parerea fara a mai fi si receptiva iar un om apatic va lasa totul sa curga. Cand ne simtim bine cu cineva partea stanga a fetei se anima si se relaxeaza in acelas timp.
Pentru a fi convingatoare,figura unei persoane trebuie sa fie insufletita,mimica rezulta din contractia muschiilor fetei. O figura impietrita nu este convingatoare deloc. Zambetul poate fi cordial,zeflemitor,ironic,ba chiar rautacios.
Un zambet fals alungeste gura in timp ce unul autentic face sa se ridice colturile gurii. Rasul poate fi sincer,fortat(nervos)sau chiar ca un ranjet. Zambetul cu gura inchisa este un zambet de complezenta politicos,pe care il putem adresa unei persoane cand ne intalnim in fuga de exemplu.
Zambetul cu dintii de sus la vedere este un zambet mai accentuat,amabil adresat unei persoane pe care o apreciem. Zambetul cu toti dintii dezveliti poate fi unul prefacut. Este acel tip de zambet ca in cazul unei aparitii publice sau dinpotriva unul sincer care preceda rasul.
Ce e interesant e faptul ca un zambet sincer nu se sterge imediat de pe fata chiar daca motivul care l-a provocat a disparut.
Cand zambim sincer ochii si gura parca zambesc impreuna de aicea si expresia „a zambi cu ochii”.
Un zambet fals dispare imediat din trasaturile fetei,nu persista.
sursa/Tardy,martine porte bonheur
articole psihologie
Ce parere ai?