Faci parte din clubul celor care nici măcar nu se gândește să își înceapă ziua fără îmbrățișarea caldă a unei cesti bune de cafea? S-ar putea să doriți să vă regândiți ritualul de dimineață, deoarece se pare că cel mai bun moment pentru a bea o cafea dimineața nu este atunci când ești treaz pe stomacul gol.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/test-de-personalitate-a-cafelei-afla-ce-spune-cafeaua-despre-tine/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/de-ce-transpir-in-somn-expertii-impartasesc-7-posibile-motive/
Deși să bei o ceașcă de cafea aburindă sună ca modalitatea perfectă de a începe ziua, există tot mai multe dovezi care sugerează de ce nu ar trebui să bei cafea dimineața și să aștepți puțin înainte de a lua prima înghițitură.
Deci, haideți să examinăm care este cel mai bun moment pentru a bea cafea dimineața și de ce ar trebui să vă abțineți de la acesta băutură dimineață devreme.
Deci, care este cel mai bun moment pentru a bea o cafea dimineața?
Potrivit expertiilor, cel mai bun moment pentru a bea cafea dimineața este de la aproximativ 45 de minute până la o oră după trezire.
Așteptarea permite corpului tău să stimuleze în mod natural starea de vigilență cu cortizol înainte de a se răsfăța cu acea ceașcă energizantă.
Așa că fă-ți timp pregătindu-te și lasă corpul să-și facă treaba înainte de a obține acea explozie de energie din cofeină!
5 motive pentru care nu ar trebui să bei cafea prima dată dimineața
1. Nivelurile de cortizol
Nivelurile de cortizol, adesea denumite „ hormonul stresului ”, sunt la apogeu în primele ore ale dimineții. Dar știați că o ceașcă de cafea dimineața poate crește și mai mult aceste niveluri? E adevărat.
Acea creștere rapidă a cofeinei poate reduce producția de cortizol din organism și vă poate face să vă simțiți mai stresați și anxioși.
Cea mai bună soluție este să așteptați până la mijlocul dimineții înainte de a bea orice cafea. Până atunci, nivelul de cortizol va fi scăzut în mod natural puțin. Așteptând o oră sau două după trezire, vă veti permite corpului să-și găsească echilibrul și să facă loc pentru o zi mai lină înainte.
2. Digestie proastă
Poate nu știai, dar stomacul gol este cel mai rău coșmar al unei cafele. Poate provoca probleme digestive și poate agrava mult simptomele IBS.
Asta pentru că amărăciunea cafelei poate provoca producția de acid din stomac. Pentru a-ți ajuta stomacul să aiba o digestie buna, ar trebui să bei cafea după micul dejun sau în timp ce mănânci ceva.
3. Deshidratare
Consumul de cafea imediat după trezire poate fi destul de deshidratant, deoarece cofeina elimină lichidele din organism, acționând ca un diuretic. În loc de cafea, este mai bine să-ți începi dimineața cu un pahar de apă pentru a te ajuta să te rehidratezi după o noapte de somn.
4. Sensibilitate la cofeina
Dacă ești o persoană sensibilă la cofeină, vei simți efectele unei cești de cafea sau ceai mult mai puternic decât cei fără sensibilitate. S-ar putea să simți că ai băut câteva shot-uri de espresso doar după ce ai sorbit câteva picături de cafea.
Sensibilitatea la cofeină îi face pe oameni să-și simtă efectele mai puternic decât cei fără ea, dar poate duce și la simptome precum greață, anxietate și tremor la unele persoane.
5. Probleme de somn
Când cortizolul din corpul tău , care influenteaza „ceasul” intern al corpului, este dezechilibrati, atunci îți poate fi foarte greu să dormi bine.
Cantitățile mari de cortizol pot provoca rezistență la insulină. Astfel nivelul de energie incepe sa scadă prin creșterea nivelului de zahăr din sânge.
Prea mult cortizol poate afecta calitatea somnului, deoarece hormonii de stres sunt produși noaptea, când nivelurile ar trebui să fie bune și scăzute. Somnul slab duce inevitabil la probleme de oboseală.
Ce parere ai?