Site icon Viata pe tocuri

Istoria bikinilor de-a lungul decenilor

photo by Andreea Piacquadio pexels

Pentru cele mai îndrăznețe dintre noi, bikini sunt o necesitate pentru garderoba de vacanță. Un costum de baie din două piese este o alternativă excelentă la tradiționalul all in one. In acest articol, vă vom împărtăși cum a evoluat bikini-ul de-a lungul deceniilor.Mai jos este istoria bikinilor din anii 1930 până în prezent.


În anii 1900, femeile purtau rochii de lână la plajă. Abia la treisprezece ani după ce femeilor li s-a permis să concureze la Jocurile Olimpice, în 1913, designerul de costume de baie Carl Jantzen a introdus un costum de baie din două piese pentru a le îmbunătăți performanța. În zilele noastre l-am vedea doar ca pantaloni scurți și un tricou.

Citeste si https://viatapetocuri.ro/cristobal-balenciaga-istoria-regelui-haute-couture/

Anii 1930 și 1940

Doamnele au început să poarte articole de îmbrăcăminte din două piese care arătau o parte din abdomen. Dar, odată cu trecerea timpului și odată cu al Doilea Război Mondial, materialul care se folosea la aceste costume a fost raționalizat. Prin urmare, bikinii s-au scurtat. Prin anii 1930 costumele de baie au început treptat să îmbrățișeze corpul, cu bretele care puteau fi coborâte pentru bronzare.

În 1946, odată cu încheierea războiului și și-a făcut apariția cel mai mic bikini din lume. Dar trecând rapid la 1947, când Louis Réard, un inginer parizian, a introdus un costum și mai mic, realizat din doar 30 de centimetri de material.

Anii 1950

La începutul anilor 1950, plajele din Europa și din Marea Mediterană au încercat să interzică bikini. Brigitte Bardot facea furori la Festivalul de Film de la Cannes în 1957, unde a fost fotografiată purtând bikini pe fiecare plajă din sudul Franței. Marilyn Monroe ia exemplul in SUA.

Anii 1960

Era preferată a modei este anii 1960. În 1962, emblematica Ursula Andress a ieșit din mare purtând un bikini alb cu curea, în rolul lui Honey Ryder în filmul Dr No a lui James Bond. Este, de asemenea, primul an în care bikini este pe prima pagină a revistei Playboy.

Anii 1970 și 1980

În anii 1970, bikinii au devenit mai mici și mai puțin structurați. Bikiniul șir a fost un succes la mulți. În 1983, am văzut-o pe Carrie Fisher în Star Wars Episode VI: Return of the Jedi, în rolul Prințesei Leia purtând un bikini din metal auriu într-un cadru care nu este plajă. Până la sfârșitul anilor 80, bikini devine mai mic decât oricând, inspiranduse din moda din Brazilia..

Anii 1990

În 1994, bikiniul a fost încoronat ca uniformă oficială a jucătorilor olimpici de volei pe plajă. În 1997, la 51 de ani de la debutul bikinilor și la 77 de ani de la înființarea concursului Miss America, concurenților li s-a permis să poarte costume de baie din două piese. Concurenta din Hawaii, Erika Kauffman, a purtat cel mai scurt bikini triunghi dintre toate și a câștigat concursul de costume de baie!

Citeste si https://viatapetocuri.ro/istoria-posetei-hermes-birkin/

Anii 2000

În 2003, bikiniul a reînviat cariera lui Demi Moore la Hollywood, când a ieșit din ocean într-un bikini negru în filmul Charlie’s Angels: Full Throttle

Anii 2010

În septembrie 2011, revista Lilac devine prima revistă arabă care afișează o coperta de bikini. Modelul în vârstă de 22 de ani, Huda Naccache, din Israel este fotografiată pozând într-un bikini negru cu paiete.

Deci, după cum puteți vedea, bikini a avut o călătorie destul de mare de-a lungul deceniilor:filme, reviste și sport. A devenit o piesă vestimentară emblematică în garderoba femeii moderne. Cu multe modele diferite disponibile pentru a se potrivi femeilor moderne, de la bikini push-up și tankini, femeile își îmbrățișează mai mult ca niciodată forma corpului.
Există multe tipuri de bikini care se potrivesc diferitelor forme ale corpului, iată câteva dintre ele enumerate mai jos:

Bandeaukini sau Bikini fără bretele
Bikini cu mai multe șiruri
Bikini cu șnur
Microkini
Tankini
Bikini cu gât înalt
Trikini
Sling Bikini
Skirtini
Bikini cu talie înaltă
Bikini cu franjuri

Citeste si https://viatapetocuri.ro/chanel-no-5-istoria-unui-parfum-celebru/

Exit mobile version