Semne de avertizare ale unei relații toxice
De unde știi dacă partenerul tau,prietenul,iubitul este toxic? Care sunt primele semne ale unei relații toxice sau abuzive? Cum o poți aborda în mod sigur?
In acest articol, veți afla semnele de avertizare ale unei relații toxice. Vei ști cum să identifici cel mai bine semnele de toxicitate într-o relație. Vă va ajuta să analizați tipul de relații pe care le păstrați cu părinții, frații, colegii de muncă și partenerul romantic.
Majoritatea oamenilor care suferă de o stimă de sine scăzută cu greu își vor da seama că sunt într-o relație toxică până când cineva le explică.
Aici veți găsi câteva dintre cele mai comune semne ale unei relații toxice.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-sa-recunosti-o-persoana-introvertita-2/
Ce este considerată o relație toxică?
Toxicitatea poate fi prezentă în orice relație. Nu trebuie neapărat să fie un tip de relație erotică. Puteți experimenta toxicitate de la membrii familiei, prietenii, partenerul sau chiar colegii dvs. la locul de muncă.
Veți ști dacă relația este toxică sau nu, în funcție de modul în care vă afectează sănătatea mintală, bunăstarea fizică și emoțională.
O relație toxică te va epuiza întotdeauna . Este tipul de relație în care dai totul până nu mai ai nimic de oferit.
A fi într-o relație toxică va afecta și mai mult modul în interactionezi cu ceilalți din jurul tău. Ei vor folosi psihologia inversă asupra ta până când nu vei realiza că ceea ce îți fac ei este complet greșit.
14 semne ale unei relații toxice
Ești conștienta de semne ale unei relații toxice? Dacă nu, cel mai bine ar fi să citesti mai departe pentru a afla.
Dau vina pe tine pentru emoțiile lor
Nimeni nu ar trebui să te atace din cauza felului în care se simte. Nu ești tu de vină dacă au avut o zi proastă. A-și descarca furia asupra ta doar pentru că lucrurile nu au mers așa cum anticipaseră ei este complet greșit.
În loc să te atace, ar trebui să caute alinare de la tine. Ar ajuta dacă ai fi refugiul lor și nu sacul lor de box. Dacă lucrurile se întâmplă diferit, atunci este timpul să-ți reevaluezi relația.
Partenerul tău care te lovește doar pentru că a avut o zi proastă înseamnă că starea lor emoțională le controlează viața.
Sunt atât de egoiști încât nu se gândesc la modul în care te va afecta reacția lor. La rândul tău, vei fi plin de resentimente față de ei.
Dezechilibru de putere
O relație sănătoasă oferă fiecărei părți putere egală. Într-o relație sănătoasă, vei decide în ce direcție crezi că ar trebui să meargă relația. Vei lua parte la stabilirea unor reguli care vor ghida relatia voastra.
Ca individ, ai limite pe care oricine ar trebui să le respecte. Nimeni nu ar trebui să te disprețuiască sau să ia asta ca pe o glumă. Dacă limitele tale fizice și mentale sunt încălcate, este timpul să te gândești de două ori la relație.
Gelozia
Puțină gelozie este bună într-o relație. Cel puțin așa, vei fi sigur că partenerul tău ține la tine și nu vrea să-i acorzi altei persoane același fel de atenție pe care i-o acorzi lui.
Excesul de gelozie este un semn major al unei relații toxice. Dacă prietenul tău are încredere în tine, nu ar trebui să fie excesiv de gelos. Unele persoanne pot ajunge până la controlarea telefonului sau a conturilor de social media. Controlul excesiv este de obicei rezultatul unei gelozii intense.
citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-interpretam-o-strangere-de-mana/
Drama
Prezența dramei și a argumentelor constante este un semn major al unei relații toxice. O relație bună ar trebui să vă ofere liniște sufletească . Ar trebui să vă ajute să vă îmbunătățiți punctele slabe și nu sa vă deraieze de la scopurile voastre.
Te simti stoarsa de puteri
O relație toxică nu îți va oferi niciodată loc de odihnă. Drama nesfârșită, lipsa de respect și încercarea permanenta de a le demonstra că sunteți în fața lor sunt foarte nesănătoase. Te vei simți întotdeauna inadecvat pentru ei. Ar fi de ajutor dacă te-ai simți viu în relații și nu plictisitoare și epuizata.
Abuz fizic
Acesta este un semn de avertizare major într-o relație toxică. Prietenul sau partenerul tău nu are autoritatea de a-ți provoca nicio durere. Ar fi de ajutor dacă nu te-ai teme niciodată pentru siguranța ta în timpul unei relații. Dacă prietenul tău te presează să-i ierți abuzul fizic sau îi place să te preseze sa treci peste astfel de episoade, atunci ești într-o relație toxică.
Disprețul
Poate fi greu să identifici disprețul într-o relație pentru că nu este atât de evident pe cât ai putea crede. Disprețul poate fi sub formă de sarcasm sau de tachinare. Dacă partenerul tău face acest lucru des, atunci este clar că îi lipsește respectul pentru tine.
Vi se aminteste constant de greselile din trecut
Unele probleme din relatii pot fi interconectate, dar atunci când vă certați, nu este corect să amintiți cuiva de greșelile din trecut. Dacă acesta este cazul, va fi greu să mergeți mai departe sau să rezolvați complet o problemă.
Ziduri de piatră
O relație bună nu ar trebui să te facă niciodată să te simți ca și cum ai merge pe coji de ouă. Ar trebui să puteți discuta liber toate subiectele care vă afectează pe voi doi. Ar fi de ajutor dacă nu ți-ar fi teamă să aduci în discuție anumite subiecte, deoarece prietenul sau partenerul tău va pleca sau îți va oferi tratamentul tăcerii.
Lipsa de interes față de oamenii la care ții
Într-o relație sănătoasă, partenerul tău se va simți încântat să-i cunoască pe cei la care ții. Ei vor înțelege că construirea unei relații cu cei dragi este importantă pentru tine. Dacă se tem sau evită să-i întâlnească, atunci acesta este un semn de avertizare al unei relații toxice.
Renuntarea la propria personalitate
Ar fi de ajutor dacă ai avea valori care te definesc într-o relație. Comportamentul tău se aliniază cu valorile tale sau ele se aliniază cu cele ale partenerului tău?
Dacă nu o fac, atunci te trădezi pe tine însuți. Dacă vă pierdeți simțul de sine într-o relație, vă aflați într-o relație toxică.
citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-sa-recunoastem-un-mincinos/
Îți scad stima de sine
O relație sănătoasă ar trebui să te înveselească și să te încurajeze să fii o versiune mai bună a ta. Nu ar trebui să te simți nesigur sau neiubit.
Ar fi de ajutor dacă partenerul tău te apreciază pentru că ești ceea ce ești și nu este de datoria ta să te străduiești și să faci pe cineva fericit. Meriți să te simți în siguranță cu tine.
Mediu ostil
Daca te simți nesigura din punct de vedere fizic, emoțional și mental atunci într-o relație, atunci te afli într-un mediu ostil. Partenerul tău nu trebuie să te abuzeze fizic.
Ei ar putea să te abuzeze verbal folosind cuvinte dure împotriva ta, șantaj sau făcând comentarii jignitoare împotriva ta.Este o relație toxică.
Nerespectarea limitelor tale
În orice relație sănătoasă, ambele părți ar trebui să respecte limitele partenerilor lor. Partenerii toxici pot folosi glume ori de câte ori îți depășesc granițele pentru a te face să uiți sau să o iei cu ușurință.
Cum să o repar și ce pot face?
Nu este ușor să repari o relație toxică. Amândoi trebuie să lucrați la compromis și perseverență. Dacă partenerul tău este dispus să coopereze, atunci lucrurile se pot rezolva. Interesant de știut, nu trebuie întotdeauna să se ajungă la o despărțire.
Cele mai multe relații toxice există din cauza unor probleme nerezolvate din trecut. Iată câteva sfaturi despre modalitățiile de a repara o relație toxică.
- Asumati-va responsabilitatiile
Asumarea responsabilității pentru acțiuni și acceptarea faptului că comportamentul tău a afectat relația este primul pas pentru a-ți rezolva problemele. Nu-ți învinovăți partenerul pentru ceea ce ai făcut, ci acceptă că greșești, cere iertare și lucrează pentru a fi un prieten sau partener sau chiar părinte mai bun. - Invinovatirea
Concentrați-vă în principal pe cooperare si comunicare pentru a vă salva relația și opriți-vă de a da vina pe celalalt. Doar așa veti putea merge mai departe. Fiecare dintre voi ar trebui să poată spune de ce anume are nevoie de la relație și cât de departe puteți merge. - Timpul este Esența
Remedierea relației tale nu se va întâmpla peste noapte. Va avea nevoie de multă răbdare din partea amândurora. Poate dura luni sau chiar ani pentru a fi mai buni unul pentru celălalt. Nu-ți pierde speranța, ci în schimb fii flexibila și plina de compasiune. Rețineți că lucrurile bune necesită timp și va fi nevoie de mult de la amândoi pentru ca relația să funcționeze.
O relație toxică nu este sănătoasă pentru nimeni. Observa cum te tratează partenerul tău.
Dacă își recunoaste greșelile și este dispuș să lucreze la repararea relației tale și ești sigur că asta îți dorești, atunci cel mai bine ar fi să ii oferi o șansă. Fii plina de compasiune și dă-i șansa de a-și corecta greșelile.
Ce parere ai?