Site icon Viata pe tocuri

Faceți cunoștință cu Sheikha Moza, femeia care sparge toate stereotipurile lumii orientale

Sheikha Moza, femeia care sparge toate stereotipurile lumii orientale

Într-o societate în care de mulți ani femeile au fost retrogradate pe plan secund, este încurajator să știm că mentalitatea tinerilor lasă în urmă atitudini și gânduri conservatoare în favoarea unei dezvoltări mai echitabile a problemelor de gen.

Citeste si https://viatapetocuri.ro/spania-a-introduca-dreptul-la-concediu-pentru-menstruatie/

În acest sens, una dintre femeile care se află în afara stereotipului conservator este Sheikha Mozah Bint Nasser al Missned.

Ea este una dintre cele trei soții ale fostului emir al Qatarului. La 64 de ani este un exemplu de frumusețe, inteligență și echilibru si joacă un rol decisiv în dezvoltarea, modernizarea și întărirea relațiilor dintre țara sa și Occident.

O femeie neconvențională

Sheikhness se distinge de prototipul tradițional de soții ale conducătorilor arabi. În ciuda faptului că este a doua dintre cele trei soții ale fostului emir este considerată de mulți ani prima doamnă a statului și își însoțește soțul în vizitele oficiale în străinătate.

Echilibru și frumusețe de necontestat

Este considerată una dintre cele mai elegante și mediatice femei, la egalitate cu Regina Rania a Iordaniei Lalla Salma a Marocului nu numai în țările arabe, ci și în lume.

Inteligență și viziune

Sheikha a absolvit Sociologie la Universitatea din Qatar și și-a continuat studiile în Statele Unite. Statutul ei de persoana simpla din popor nu a fost un impediment în a se căsători cu șeicul. Totusi a trebuit să ignore regulile pentru a-l atinge. Este o femeie versată în problemele de politică internă și externă și, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Superior al Educației, a atras investiții de milioane de dolari pentru Parcul științific și tehnologic din Qatar. Parcul este considerat un fel de Silicon Valley modern.

„Eminența cenușie”

Moza este considerata puterea din spatele tronului Qatarului, deoarece fiul său Tamim bin Hammad Al Tani este moștenitorul tronului (fără a fi fiul cel mare, așa cum o spune tradiția), pe lângă faptul că este cel mai tânăr monarh din lume.

Sensibila la cauzele comunitare

Ea este un ambasador special pentru UNESCO . De asemenea își dedică o mare parte din timpul său Fundației Arabe pentru Democrație.

Aceasta fundatie își propune să dezvolte bazele societății civile în țările din Orientul Mijlociu și să stabilească mass-media liberă. Tot ea a fost cea care a creat un oraș universitar la periferia capitalei și prezidează Consiliul Superior pentru Afacerile Familiei.

Carisma consoartei

Sheikha este un exemplu de bun gust avand un stil propriu care reflectă individualitatea ei.

Ea apeleaza la piese vestimentare tipice țării islamice fără a lăsa deoparte obiceiurile hijab-ului sau  abaya .

Tinutele ei sunt adaptate cu un turban discret sau ținute haute couture, în general într-o singura culoare, și croi clasic.

Sheika Moza

Exit mobile version