![](https://viatapetocuri.ro/wp-content/uploads/2022/12/pablo-merchan-montes-O-sNTavXbmE-unsplash-1024x683.jpg)
Balsam de păr sau mască de păr?
Probabil ca orice femeie si-a pus la um moment dat intrebarea care este diferenta dintre cele doua produse de ingrijire? Mult timp,nu s-a facut nici o distinctie intre aceste doua produse mai ales ca cele doua sunt foarte asemanatoare.
Parul nostru este supus zilnic la factorii nocivi de mediu precum poluarea,razele UV ,soarele sau vantul.Si peste toate acestea,parul isi pierde din stralucire si sanatate si datorita coafarii dese sau vopsirii.
O bună cunoaștere a diferentei dintre beneficiile celor două produse de îngrijire, ne poate ajuta sa acordam parului ingrijirea potrivita fiecăreia dintre noi.
Specialistii recomanda nu doar folosirea unuia dintre produse ci despre un mix al celor două, folosit cum trebuie.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/9-obiceiuri-care-ne-deterioreaza-parul/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/rutina-zilnica-de-ingrijire-a-parului/
Haideti sa vedem în cele ce urmează cateva informații utile , pentru a te ajuta să înțelegi diferențele dintre balsamul și masca de păr și să poți face alegerea cea mai bună, pentru ca părul tău să arate sanatos si stralucitor.
Balsamul de păr
![](https://viatapetocuri.ro/wp-content/uploads/2022/12/5-hair-conditioner-dos-and-donts-to-follow_mobilehome.webp)
Datorita ingredientelor sale active, cu rol hrănitor și regenerant, balsamul ajuta părul sa devina mai moale, conferindu-i suplețe și maleabilitate. Părul devine ușor de pieptănat, datorită efectului antistatic al balsamului de păr.
Spre deosebire de mască, balsamul deține o textură mai lejeră și este alcătuit din molecule mai mari, care pătrund în structura firului, dar asigură numai o îngrijire la suprafață, netezind cuticula și hidratând-o.
Asa cum alegem șamponul în funcție de scalp, balsamul de păr trebuie să fie ales funcție de structura părului.
În acest moment, pe piață există balsam pentru orice tip de păr, doar trebuie să ți-l cunoști bine și să alegi ce îi trebuie.
Cum aplicam corect balsamul de păr?
Întotdeauna pe părul proaspăt spălat și umed. Este recomandat să aplici balsamul de păr pe întreaga lungime, evitând rădăcinile, pentru a nu crea senzația de îngrășare a părului. Folositi un pieptăn, pentru o aplicare uniforma și lasati să acționeze câteva minute, după care se îndepărtează cu apă din abundență.
probabil te întrebi cât de des ar trebui să folosești balsamul pe păr si recomandarea este de a fi folosit la fiecare spălare, pentru menținerea unui nivel intens de hidratare.
În ultima vreme a apărut o nouă recomandare, pentru aplicarea unei cantități mici de balsam pe vârfurile părului umezit, înainte de șamponare, timp de aproximativ 1-2 min, după care se clăteste parul și abia apoi șamponam. Această nouă tehnică nu este însă recomandabilă în cazul părului puternic deshidratat.
Spre deosebire de balsamul obișnuit, balsamul leave-on (fără clătire) este conceput să fie lăsat pe firul de păr. Se folosește după spălare, pe părul umed sau uscat, pentru a pregăti părul pentru coafat. Îți este recomandat dacă ai părul uscat și deteriorat, dar și dacă părul ți se încurcă ușor.
Deși probabil nu sti balsamul de păr poate fi folosit ca un inedit produs de styling, în special pe timp de vară. În varianta balsam-spray, se aplică pe părul ușor umed, nu se clătește, iar când acesta se va usca, va avea un look cool și fresh, ideal pentru zilele călduroase.
Ce este masca de păr?
![](https://viatapetocuri.ro/wp-content/uploads/2022/12/5-hair-conditioner-dos-and-donts-to-follow_5.webp)
Masca de păr este un produs mai consistent.Ea are un nivel superior de hidratare și îngrijire, datorită ingredientelor pe bază de uleiuri hrănitoare și cu o textură mai bogată. Astfel, dacă ai părul creț sau aspru, acest produs este soluția!
Masca acționeaza în structura firelor și reface integritatea firului uscat sau deteriorat. Ea are eficiență superioară balsamului, dar prezintă și unele dezavantaje în raport cu acesta.O mască de păr e prea consistentă pentru a fi aplicată zilnic, iar atunci când este aplicată în exces, poate îngreuna firul de păr, cu precădere pe cel drept.
Dacă ai un păr deteriorat, ale cărui fire se rup, masca de păr îl întărește. Dacă ai un păr cu fir mai gros sau supus mai multor proceduri, cum ar fi decolorarea, vopsirea, întinderea frecventă cu placa sau cu peria, foloseste o mască la fiecare spălare sau măcar o dată pe săptămână.
Deasemenea, dacă părul tău e aspru și dificil, masca de păr îți este un ajutor de încredere, dacă o aplici și o folosești corect.
Cum aplici corect masca de păr?
Nu trebuie să aplici masca de păr la rădăcină, ci de la urechi în jos in funcție de lungime sau de la jumătatea lungimii firului de păr în jos. Pentru un efect maxim, acopera capul cu un prosop cald timp de 3-5 minute, funcție de structura părului tău.
Balsam de păr vs mască de păr
Balsamul de păr și masca de păr sunt produse care își au locul lor distinct într-un ritual corect de îngrijire a părului, în special al părului vopsit,tratat sau intens coafat.
Masca de păr conține ingrediente similare balsamului, diferența o face cantitatea acestora. Dacă balsamul este folosit constant menține hidratarea părului. Ii conferă o ținută suplă și îl face ușor de coafat iar masca de păr acționează mai profund și chiar îl tratează, dacă este nevoie.
Masca de păr are nevoie de aproximativ 3-5 minute pentru a-și face efectul.Balsamul poate fi eficient și în 1-2 minute. Folosirea măștii de păr putem spune ca este personalizabilă, nu există un singur mod de a o folosi. Necesită experimentare și cunoașterea nevoilor părului tău.
Folosirea măștii la fiecare spălare poate fi un exces pentru un păr sănătos și în același timp poate fi o necesitate, pentru un păr cu fir gros, rigid sau deteriorat.
Îngrijirea părului vopsit cu balsam sau cu mască de păr
![](https://viatapetocuri.ro/wp-content/uploads/2022/12/ali-pazani-3w14X-Yxffk-unsplash-1024x631.jpg)
Vopsirea reprezinta o intervenție mai mult sau mai puțin agresivă asupra structurii părului tău, in funcție de tipul colorării și de rezultatul dorit.
Pentru ca colorarea să fie reușită, se recomanda ca la final aplicarea unei măști dedicate îngrijirii părului vopsit. Aceasta conferă echilibru și ținută părului, datorită nivelului superior de hidratare și de îngrijire, pe care le oferă.
Odată ce ți-ai obținut culoarea dorită, iar părul tău are un aspect sănătos prin textură și strălucire, oferă-i două zile înainte de prima spălare, pentru a asigura stabilizarea colorării.
O culoare plina de vitalitate si un aspect sănătos a părului pot fi obtinute doar folosind produse de calitate, special create pentru îngrijirea părului vopsit.
Acestea il hrănesc și îl protejează în timpul spălării, menținându-i intensitatea culorii și strălucirea.
Folosirea măștii sau a uleiului pentru părul vopsit este indicată, pentru îngrijirea vârfurilor.
Acestea tind să se usuce mai repede și să se despice.
Dacă folosesti diverse aparate de întins părul, expunerea la căldură necesita mai multă atenție din partea ta.
Folosirea balsamului la fiecare spălare și a măștii de păr la 2-3 spălări este obligatorie.
Sperăm că toate cele împărtășite ți-au lamurit semnele intrebarile legate de acest subiect destul de sensibil. Acum ai toate argumentele pentru alegerea și folosirea corectă a balsamului sau a mastii de păr, potrivite nevoilor tale.
Ce parere ai?