Valea kiso,Japonia
Valea Kiso este un cunoscut peisaj montan ,pe traseul Nakasendo,aflat in centrul Japoniei.
Este celebru mai ales datorita padurilor sale si a oraselor Magone si Tsumago.
Aceste orase exista inca de pe vremea perioadei Edo(secolul 17-19).
Valea Kiso este reprezentat de paduriile sale spectaculoase,orasele traditionale si regiunea Nakasendo. Pentru iubitorii de peisaje montane dar si iubitori de istorie pura nipona ,locul este ideal. Magone si Tsumago sunt doua orasele mici,sate,care si-au pastrat istoria prin aspectul lor si prin traditiile care inca se pastreaza.
Drumul Nakasendo era unul dintre cele 5 rute comerciale importante ale Japoniei din perioada Edo,si face legatura cu Tokyo.
Pe traseul lor existau satulete care le permiteau calatoriilor sa se adaposteasca peste noapte.
Aceste orasele s-au pastrat aproape intacte,asa ca daca vreti sa simtiti istorie pura japoneze,este locul ideal.
Aceste orase erau numite orase postalioane.
Drumul de 500km,care pe vremuri obinuia sa fie parcurs pe jos de comercianti,aproape a disparut .
Calatorii din toata lumea vin aici in prezent pentru a se plimba pe acest traseu considerat cel mai bine pastrat si spectaculos loc din Japonia.
Aici,padurile superbe ,satele frumoase si traditionale,va vor incanta fiecare minut petrecut in acest loc.
SATUL MAGONE
Atat Magone cat si Tsumago au servit acelas scop in trecut,acela de oras postalion pe ruta Nakasendo.Pentru calatorii dornici de istorie si de trecutul acestei tari,orasul a fost restaurant si conservat intr-un mod usor diferit.
Aici veti intalni foarte putine magazine de suveniruri. Orasul se afla intr-o valea cu peisaje superbe si este locul catorva muzee mici care prezinta istoria nipona a orasului,a artistilor care au trait aici si stilul de viata implicit.
Daca ajungeti aici,nu ezitati sa beti ceva sau sa mancati la restaurantele din varful satului si sa va bucurati de privelistea sau sa discutati cu localnici foarte amabili.
DRUMUL PRIN PADURE
Pentru pasionati de aventura,acest drum nu e chiar cel mai potrivit.Nu ma intelegeti gresit,cei 8 km care leaga cele doua orase,Magone si Tsumago,sunt unii pe care nu veti regreta sa ii parcurgeti,de preferat pe jos asa cum erau ei parcursi in trecut.Doar ca peisajul este unul mai degraba relaxant decat antrenant.
Pe parcursul drumului,puteti admira copaci,pesisajele superbe,satele traditionale chiar si o cascada.La pas,timpul mediu este de 2 ore de plimbare cu opriri prin satele. Ce e special si unic,este faptul ca pe drum veti vedea clopotei pusi pentru turisti pentru a le folosi a alunga ursi.De asemenea ,va puteti cumpara chiar voi un clopotel de la inceputul traseului.
SATUL TSUMAGO
Fata de Magone,acest sat este mai plan,ca asezare,dar de asemenea un foarte fermecator sat care va va duce cu gandul in Japonia veche. Orasul a beneficiat de primul proiect de conservare japonez si astfel s-a recreat ambianta trecuta prin pastrarea aspectelor caselor si a strazilor nepavate.
Printre casele conservate traditional se numara si hanul Honjin,un important loc care pe vremuri era folosit sa intampine comercianti si calatorii de pe drumul Nakasendo, cat si hanul Wakihonji,cu aceasi functionalitate.
Noapte,satul este si mai fermacator cand localnicii aprind lanternele si totul se asterne in tacere.
Drumul de 8 km dintre cele doua orase este unul dintre cele mai vizitate din Japonia.
Puteti parcurge traseul si cu autobuzul pus la dispozitia turistilor.
Puteti parcurge traseul in mod traditional,cum se facea pe vremuri. In acelas veti avea timp sa admirati peisajele montane si padurile,si sa folositi clopotei de pe drum.
Drumul are de trecut si cateva trepte asa ca inarmati-va cu apa si gustari pentru cele 2,3 ore de explorat. Daca va cazati peste noapte in Magone sau Tsumago,dupa masa de seara,iesiti afara sa explorati orasul.
Nu veti gasi multe locuri deschise. In schimb localnici sunt prietenosi si poate aveti noroc si gasiti pe cineva care prezinta o expozitie de arta traditionala locala sau chiar un muzician care va poate invita sa il ascultati cand repeta pentru a doua zi.
vezi si https://viatapetocuri.ro/vinicunca-sau-muntele-curcubeu-din-peru/
Ce parere ai?