Știi de ce cuplurile introvertite extrovertite sunt părinți grozavi? Sunt combinația perfectă de yin și yang. Cuplurile introvertite și extrovertite funcționează foarte bine pentru că acolo unde unei persoane îi lipsește ceva, cealaltă compensează . Și această abordare se reflectă și în abilitățile lor parentale. Au moduri diferite de a privi lucrurile și le oferă copiilor lor tot ce este mai bun din ambele lumi.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/oamenii-cu-un-scris-de-mana-urat-sunt-mai-inteligenti-decat-restul/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-sa-recunosti-o-persoana-introvertita-2/
În acest articol, vom explora câteva dintre motivele majore pentru care cuplurile introvertite extrovertite formează o echipă puternică atunci când vine vorba de bătălia de a-și educa copiii.
8 motive pentru care cuplurile introvertite și extrovertite sunt părinți grozavi
1. Energiile lor sunt perfect echilibrate precum Yin și Yang.
Unul dintre cele mai mari motive pentru care cuplurile introvertite extrovertite sunt părinți grozavi este respectul și acceptarea reciprocă a energiilor celuilalt. Ei știu că sunt diferiți și au metode diferite de a-și restabili energia, dar totuși aleg să se respecte reciproc.
Oamenilor introvertiți le place să-și reîncarce energia dandu-si ceva timp pentru ei, în timp ce cei extrovertiți se simt energizați prin implicarea în interacțiuni sociale. Acest tip de echilibru le permite să se sprijine unul pe altul și, de asemenea, să se adapteze nevoilor copiilor lor în consecință.
Când copilul lor se simte plin de energie, părintele extrovertit îl poate ajuta să se ocupe de aceasta, implicându-l în activități fizice și sociale. Pe de altă parte, părintele introvertit poate ajuta la asigurarea unui mediu calm ori de câte ori copilul lor are nevoie să se relaxeze și are nevoie de timp liber.
2. Ei recunosc și apreciază ceea ce amândoi aduc in familie.
Cuplurile introvertite extravertite aduc o gamă variată de puncte forte și experiențe atunci când vine vorba de a-și educa copiii. Introvertiții sunt cunoscuți a fi ascultători și observatori excelenți, care acordă întotdeauna o atenție deosebită nevoilor emoționale ale copilului lor.
Părinții introvertiți sunt fenomenali când vine vorba de a crea un spațiu sigur pentru comunicare transparentă și deschidere, astfel încât copiii lor să poată veni la ei și să le vorbească despre orice.
Pe de altă parte, părinții extrovertiți sunt foarte buni în a-și ajuta copiii să construiască conexiuni și să dezvolte abilități sociale. Extravertiții joacă un rol important în a-și ajuta copiii să iasă din zonele lor de confort, să-și facă prieteni noi și să îmbrățișeze experiențe noi și interesante.
3. Respectă și îmbrățișează arta compromisului.
A fi părinte necesită compromis. Și nu este un secret pentru nimeni că cuplurile introvertite extrovertite sunt pricepute în această artă. Ei știu foarte bine că găsirea unei soluții de mijloc este vitală pentru a avea o familie fericită.
De exemplu, părintele extrovertit ar putea dori să facă ieșiri în familie și să-i reunească pe toți, în timp ce părintele introvertit poate sugera ieșiri mai mici sau mai multe activități individuale.
Prin echilibrarea angajamentului social cu spațiul personal, cuplurile introvertite extrovertite construiesc un mediu în care toată lumea simte că nevoile lor sunt ascultate și respectate. Acest lucru îi face pe copiii lor să simtă că părinților le pasă de emoțiile lor și, la rândul său, acest lucru duce la relații mai sănătoase și împlinite.
4. Încurajează gândirea independentă.
Cuplurile introvertite extrovertite încurajează foarte mult gândirea independentă la copiii lor. Înclinația părintelui introvertit către reflecție și introspecție îi ajută foarte mult pe copiii lor când vine vorba de dezvoltarea abilităților de gândire critică.
Pe de altă parte, părintele extrovertit , cu înclinația lor firească pentru conversație și interacțiune, își ajută copiii să învețe și să dezvolte abilități de comunicare, astfel încât să se poată exprima cu încredere.
Împreună, atât părintele introvertit, cât și cel extrovertit lucrează pentru a oferi un mediu bogat și divers, care ajută la cultivarea autoexprimarii și individualității copilului lor.
5. Ei învață valoarea și importanța timpului meu.
Într-o lume care gloriifică adesea socializarea constantă și vorbăria, părinții introvertiți-extrovertiți recunosc valoarea timpului singur. Ei înțeleg importanța îngrijirii de sine și a singurătății și rolul important pe care îl joacă, în ceea ce privește bunăstarea mentală și emoțională.
Își învață copiii semnificația spațiului personal, a limitelor și a auto-reflecției, astfel încât să poată crește pentru a fi indivizi siguri si încrezători.
Astfel de lecții valoroase îi ajută și pe copiii lor să învețe cum să navigheze în diferitele provocări ale vieții, respectând și recunoscându-și propriile nevoi și emoții.
6. Amândoi știu să se adapteze situațiilor în schimbare.
Natura calmă și reflexivă a părinților introvertiți îi ajută să le ofere copiilor stabilitate în perioadele de incertitudine. Iar natura extrovertită a părinților extrovertiți le permite să îmbrățișeze noi experiențe.
Combinația acestor două personalități le permite să se adapteze perfect la medii diferite. Cu această abilitate, cuplurile introvertite extrovertite pot face față oricărei provocări care le sunt aruncate în cale, oferind copiilor lor un sentiment de siguranță.
7. Ei insufla copiilor lor autoexprimarea artistica.
Unul dintre cele mai mari motive pentru care cuplurile introvertite extrovertite fac părinți grozavi este acesta!
Părinții ca ei excelează la predarea autoexprimarii copiilor lor. Introspecția și auto-reflexia sunt puncte forte deținute de părintele introvertit, care îi lasă pe copii să exploreze și să articuleze ceea ce simt sau gândesc în capul lor. Ele încurajează creativitatea prin artă sau scris, deoarece ajută și la canalizarea autoexprimarii.
Potrivit lui Jennifer Kahnweiler, vorbitor public și autoare a cărților The Introvertited Leader și The Genius of Opposites , copiii se comportă într-un mod mai matur într-o dinamică ca aceasta.
Ea spune: „Copiii pot vedea cum sunt stilurile diferite și că nu există o singură modalitate de a acționa. Pe măsură ce își formează propria identitate, ei pot explora atât părțile introvertite, cât și cele extrovertite ale lor și apoi pot încorpora aceste calități în viața lor.”
Cultivarea abilității de exprimare de sine se poate dovedi a fi foarte utilă în viață. Părinții extrovertiți, pe de altă parte, joacă și ei un rol aici, deoarece comunicarea le vine în mod natural și îi ajută pe copiii lor să se simtă confortabil și liniștiți atunci când își exprimă gândurile cu ceilalți.
Indiferent dacă faci parte dintr-un astfel de duo sau pur și simplu ești intrigat de dinamică, amintește-ți că cuplurile introvertite extrovertite au multe de oferit ca părinți. Împreună, creează o echipă extraordinară care pregătește scena pentru o viață de familie iubitoare și împlinită.
Ce parere ai?