Urmarea unui regim corect de îngrijire a pielii este o modalitate excelentă de a menține o piele sănătoasă și strălucitoare pentru tot restul vieții. Pe măsură ce îmbătrânim, și pielea noastră îmbătrânește si elasticitatea ei devine mai slabă. Acest lucru necesită o schimbare constantă a rutinei noastre de îngrijire a pielii pentru a satisface nevoile acesteia.
Ce inseamna asta?
Aceasta înseamnă că trebuie să fim atenți în mod constant la schimbările pe care le suferă pielea noastră și să ne schimbăm mediul și produsele pe care le folosim în consecință.
O rutină serioasă de îngrijire a pielii înseamnă, de asemenea, cercetarea și aflarea continuă a celor mai recente progrese tehnologice. Aceste progrese ne permit să facem o alegere mai informată cu privire la produsele de îngrijire a pielii care sunt mai bune pentru pielea noastră și să înțelegem ce produse sunt dăunătoare sănătății pielii.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/vitamine-sanatatea-ten/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/trucuri-si-sfaturi-pentru-un-aspect-proaspat-dimineata/
Iată câțiva dintre pașii de rutină de îngrijire a pielii pe care ar trebui să îi luați în considerare pentru a vă începe propria rutină super ușoară și perfectă pentru pielea dvs.
Rutina de dimineata
Rutina de îngrijire a pielii de dimineață se concentrează pe îndepărtarea murdăriei și impurităților. Vă ajută să vă oferiți un nou început zilei. Este important să vă mențineți pielea hidratată pentru tot restul zilei.
Pasul 1
Curatarea tenului – Produsele de curatare a fetei sunt importante si dimineata, cand tenul tau are nevoie sa scape de impuritati si sebumul acumulate peste noapte.
Mulți dermatologi recomandă utilizarea demachiantelor pe bază de cremă sau loțiune care au in componenta lor emolienți precum untul de shea și glicerina. De asemenea, îți hidratează pielea ștergând impuritățile din porii înfundați.
Pasul 2
Aplicarea serului – Pentru o hidratare intensa, aplicarea unui ser este esentiala inainte de aplicarea cremei sau a machiajului.
Pasul 3
Ingrijirea pielii ochilor – Pielea din jurul ochilor este mai subtire si mai sensibila. Este, de asemenea, predispusa la semne de imbatranire, inclusiv riduri fine, pungi sub ochi si cearcane. O crema dedicata acestei zone poate sa lumineze, sa netezeasca si sa dea suplete.
Pasul 4
Hidratarea tenului – O crema hidratanta va da pielii un aspect mai tanar datorita reglarii nivelului de apa din tesut. Daca ai o piele uscata ar trebui sa optezi pentru o crema cu textura usoara, pe baza de uleiuri naturale sau un complex de vitamine.
În funcție de tipul tău de piele, trebuie să găsești o cremă hidratantă bună pentru pielea ta. La fel ca demachiantele, cremele hidratante vin și în diferite texturi, cum ar fi seruri, loțiuni, emulsii, creme și etc.
Desigur, pielea bine hidratată și hrănită poate ajuta la combaterea îmbătrânirii, a ridurilor, a liniilor fine și a multor alte probleme ale pielii. O cremă hidratantă acționează ca o barieră protectoare pentru pielea ta. prin prevenirea pierderii de apă prin suprafața pielii.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/de-la-ce-varsta-putem-folosi-produse-antiimbatra/
Cremele hidratante sunt singurele produse recomandate pe tot parcursul anului pentru diferite tipuri de piele, deoarece pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde capacitatea de a reține umiditatea. În astfel de cazuri, trebuie să hidratezi extern pielea și să o menții sănătoasă.
Rutina de seara
Pasul 1 – Demachierea
Un demachiant pe baza de ingrediente naturale elimina cu succes impuritatile, excesul de sebum si machiajul.
În timpul nopții, pentru a îndepărta machiajul, hidratarea și curățarea tenului folosește apă micelară mai hidratantă.
Pasul 2 – Exfolierea sau aplicarea unei masti
O data sau de doua ori pe saptamana se recomanda aplicarea unei masti de fata, pentru a inlatura celulele moarte ale pielii si pentru a purifica porii. De asemenea curata in profunzime pielea, prin indepartarea excesului de sebum si a punctelor negre, si hidrateaza intens pielea. Aceste masti sunt aplicate cel mai bine seara, pentru a ajuta pielea sa absoarba alte produse.
Pasul 3 – Curatarea
Se utilizeaza apa micelara pentru a curata urmele mastii de fata.
Pasul 4
Aplicarea serului
Serurile reprezinta tratamente intensive, ele fiind concentrate in substante active ce penetreaza pielea in profunzime. Serurile pot fi hidratante (cu acid hialuronic), antirid (cu extract de melc, cu colagen si elastina, etc.), cu efect de lifting.
Pasul 5
Aplicarea cremei de noapte
Cremele de noapte sunt un ultim pas in rutina ta de ingrijire. In timp ce cremele de zi sunt concepute pentru a proteja si hidrata pielea, cele pentru seara stimuleaza regenerarea celulara.
Indiferent de tipul tău de piele, există câteva ingrediente pe care pielea ta le va iubi și pe care ar trebui să le iei în considerare cu siguranță în regimul tău de îngrijire a pielii și atunci când cumperi produse de îngrijire a pielii.
Antioxidanți – Vitamina C și Vitamina E
Ingredient de refacere a pielii – acid hialuronic, glicerina, aminoacid, ceramida
Ingrediente de refacere a pielii – peptide,niacinamide
Citeste si https://viatapetocuri.ro/cele-mai-bune-ingrediente-cosmetice-pentru-ten/
Sfaturi de rutină de îngrijire a pielii pentru a obține o piele sănătoasă și frumoasă pentru toate tipurile de piele
Îndepărtați machiajul
Nu dormi cu machiaj. Machiajul vă poate înfunda porii și nu permite pielii să respire. De asemenea, ingredientele chimice din produsele de machiaj pot dăuna pielii. Prin urmare, pielea ta se poate inflamată.
Crema de protecție solară este o necesitate
Indiferent de condițiile climatice , trebuie să aplicați protecție solară. Nu trebuie să existe excepții pentru o protecție solară. Majoritatea experților susțin că crema de protecție solară este un pas esențial și vital în rutina de îngrijire a pielii. Asta înseamnă că, dacă nu aplici protecție solară, nu are rost să urmezi cea mai bună rutină de îngrijire a pielii. Utilizarea zilnică a cremei solare va îmbunătăți, de asemenea, imperfecțiunile precum ridurile, liniile fine și îmbătrânirea.
Ingrediente predispuse la acnee
Tipurile de piele predispuse la acnee au nevoie de ingrediente mai intense și mai dure care ajută la îndepărtarea uleiurilor, acneei și murdăriei din pori. Astfel de ingrediente eficiente includ acid salicilic, peroxid de benzoil, alfa hidroxiacizi (acizi glicolici sau lactici), retinoizi, sulf și hamamelis.
Evitați să vă atingeți fața
În timp ce vă atingeți fața cu mâinile, se poate transfera bacterii sau murdărie de pe mâini pe piele. Îți poate înfunda porii contaminandu-i cu bacterii. Acest lucru duce la coșuri evidente. Așadar, spălați-vă mâinile înainte de a vă atinge fața. Mai mult decât atât, niciodată și niciodată nu trageți, strângeți sau spargeti cosurile de pe față. Procedând astfel, cosurile se pot agrava.
Fii atenta la demachiante
Majoritatea demachiantelor conțin alcool sau substanțe chimice dure care ar putea îndepărta uleiurile naturale de pe piele. Astfel de produse vă vor usca și irita pielea. În schimb, obțineți apă micelară sau produse de curățare pe bază de ulei.
Evitați alcoolul și astringentele
Practic, pentru tipurile de piele sensibilă și uscată, nu toate ingredientele se vor potrivi. În astfel de cazuri, iritația și descuamarea sunt cele mai frecvente probleme ale tipurilor de piele uscată și sensibilă. Prin urmare, pentru a calma iritația sau inflamația, alege ingrediente hidratante precum aloe vera, mușețel și vitamina C. Verificați întotdeauna lista de ingrediente înainte de a cumpăra orice produse de îngrijire a pielii. Evitați să folosiți ingrediente precum menta, hamamelis, parfumurile sau câțiva acizi dacă aveți iritații.
Căutați antioxidanți dacă aveți probleme de îmbătrânire
Antioxidanții pot preveni foarte mult semnele de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile. Folosiți ingrediente precum vitamina C, retinol sau extract de semințe de struguri pentru a preveni îmbătrânirea. Dacă pielea prezinta semne de imbatranire sau hiperpigmentarea, utilizați ingrediente precum vitamina C și E.
Ce parere ai?