De ce să alegi să practici yoga pentru anxietate?
Yoga este una dintre cele mai bune metode pentru ameliorarea anxietății.
Combinația de respirație, posturi și relaxare poate ameliora destul de rapid simptomele fizice comune ale anxietății, cum ar fi tensiunea, senzatia de strângerea, nervozitatea și iritabilitatea, ajutându-vă să vă simțiți calm și relaxat după aceea.
Dar nu numai corpul fizic este cel care beneficiază.
Yoga este, de asemenea, o tehnică excelentă pentru antrenamentul minții pentru a fi în momentul prezent, acesta fiind modul în care vă puteți reduce gândurile negative, grijile și gândirea excesivă.
Yoga este cu adevărat excelentă pentru a ne ajuta să reducem stresul . Orice fel de practică de yoga este obligatoriu să ajute la atenuarea acestor lucruri, dar anumite posturi ajută la ameliorarea anxietății și a stresului mai mult decât altele.
Mai jos am adunat câteva ipostaze pe care le puteți practica în fiecare zi. Nu durează mult, dar aș sugera să țineți pozitile cel puțin 5-10 respirații și chiar să parcurgeți secvența de mai multe ori dacă aveți timp.
citeste si https://viatapetocuri.ro/5-pozitii-yoga-pentru-un-somn-odihnitor/
citeste si https://viatapetocuri.ro/diferenta-dintre-yoga-si-pilates/
Yoga pentru începători pentru anxietate și stres
1 Pozitia lotus
Asezati-va confortabil cu picioarele încrucișate într-un mod care să nu provoace disconfort sau durere.
Puneți mâinile pe genunchi, îndreptați-vă coloana vertebrală și închideți ochii. Încearcă să-ți calmezi mintea și concentrează-te pe respirație. Concentrati-va pe fiecare inspirație și expirare.
Rămâneți aici pentru 5-10 respirații pentru a vă calma mintea și a vă pregăti pentru antrenament.
2,Poziția copilului
Îngenuncheați pe un covoraș de yoga, întindeți genunchii în formă de V sau îi puteți ține împreună dacă doriți.
Întinde-ți brațele în sus și aplecati-va cât de mult poți. Pieptul ar trebui să se sprijine pe coapse cu fruntea pe covoraș.
Închide ochii și relaxează-te.
Lăsați-vă corpul să se odihneasca pe covoraș și încercați să va relaxati cât mai mult posibil.
Respirați adânc timp de 5 minute.
Permiteți-vă să vă relaxati mai adânc cu fiecare respirație profunda.
3. Standing Forward Fold
Din lotus, veniți încet pe mâini și genunchi și apoi ridicati-va în picioare.
Puneți mâinile pe șolduri și inspirați în timp ce vă îndreptați mai departe și priviți spre tavan. Pe expirarea ta, pliază-te înainte și încearcă să-ți așezi mâinile pe pământ.
Dacă nu vă puteți pune mâinile pe pământ, vă sugerez să cumpărați două blocuri de yoga pentru a vă ușura tranziția.
Rămâneți aici pentru 5 respirații.
4. Poziția copacului ( Tree pose)
Întoarce-te în picioare cu picioarele depărtate de șoldurile și respiră . Capacitatea ta de echilibru va determina cât de sus poți pune piciorul pe picior.
Începe cu piciorul pe gambe mai întâi. Dacă te simți suficient de stabil, mișcă-ți piciorul până la mijlocul coapsei. Oricum, nu pune piciorul pe genunchi! Acest lucru vă va provoca răni la genunchi.
Dacă vă simțiți confortabil cu piciorul pe mijlocul coapsei, atunci încercați să puneți călcâiul până la capăt în zona inghinală.
Rămâneți pe fiecare parte timp de 5 respirații.
5. Poza triunghiului
Odată ce ați terminat ambele părți ale Pozei arborelui, depărtați-vă picioarele destul de larg. Regula de bază este să-ți întinzi brațele în lateral și să-ți așezi picioarele sub încheieturile mâinii. Aceasta este o distanță bună.
Apoi răsuciți un picior la stânga sau la dreapta (în funcție de direcția în care începeți) și întindeți mâna peste picior înainte de a lăsa brațul la pământ. Dacă nu poți ajunge la pământ, poți să-ți așezi mâna pe un bloc de yoga pentru a-ți oferi spațiu.
Rămâneți aici timp de 5 respirații înainte de a schimba partea.
6. Asezat indoit inainte
Vino într-o poziție așezată cu picioarele întinse în fața ta și călcâiele împreună.
Stati ridicat și puneți mâinile în jos, respirati de câteva ori înainte de a vă plia. La ultima inspirație, îndreptați-vă puțin mai mult și în expirați pliați-va înainte cât de mult puteți cu coloana vertebrală dreaptă.
Nu trebuie să vă cocoșați sau să vă indoiti astfel încât să vă prinde de picioare. Dacă nu puteți ajunge la picioare, o curea sau o centură de yoga bună va face minuni.
La fiecare inspirație, încercați să prelungiți ceva mai mult și pe expirații încercați să vă pliați mai adânc în poziție.
Rămâneți aici pentru 5 respirații.
7. Poziția podului
Ridică-te din pliul din față și vino să te întinzi pe spate.
Ridicați-vă picioarele pentru a vă odihni chiar în spatele feselor, cu picioarele desfășurate la distanța șoldurilor. Este de dorit să vă intindeti umerii/brațele dedesubt pentru a vă ajuta să vă ridicați șoldurile și pieptul spre cer.
Când îți intinzi umerii sub, îți permiți să-ți deschizi zona pieptului și să obții o întindere cu adevărat grozavă acolo. De asemenea, poți să-ți ridici șoldurile mai sus astfel ca spatele tău ar fi relaxat și plat pe pământ.
Rămâneți aici pentru 5 respirații.
9.Poza pisica-vacă (Cat- Cow Pose)
Mâinile ar trebui să fie sub umeri și genunchii sub oasele șoldului. Ține spatele drept, intr-o poziție neutră.
Apoi inspiră, coboară burta, trage omoplații împreună și dezlipește-ți pieptul, ridicându-ți privirea pentru a intra in pozitia vacii.
Expiră, apasă pe palme, rotunjește-ți corpul din spate în timp ce trageți omoplații unul de celălalt, privind spre buricul pentru a intra in pozitia pisicii.
Continuați aceste mișcări urmând respirația.
Simțiți mișcarea arcuită în sus și în jos de-a lungul spatelui în timp ce inhalați și expirați cu ritmul mișcării.
Mișcă-te încet pentru a simți mișcarea fiecărei vertebre a coloanei vertebrale.
Repetați de cinci ori.
10.Pozitia delfinului
Începeți în genunchi. Coborâți antebrațele pe podea, ridicati degetele de la picioare și ridicați-vă șoldurile spre tavan.
Depărtați-vă mâinile la lățimea umerilor și întindeți-vă palmele.
Apăsați antebrațele, degetele și palmele în podea și apăsați șoldurile înapoi în timp ce țineți coloana vertebrală dreaptă.
Ține-ți picioarele depărtate la nivelul șoldurilor și degetele de la picioare îndreptate înainte. Apăsați-vă călcâiele în podea.
Lasă-ți capul și gâtul să atârne liber.
Rămâneți în această poziție timp de 5 respirații și apoi reveniți la poziția de masă.
11.Pozitia vulturului
Începeți să stați cu brațele în lateral.
Îndoiți genunchii, apoi echilibrați-vă pe piciorul drept și încrucișați-vă coapsa stângă peste dreapta. Apoi agățați partea superioară a piciorului stâng în spatele gambei drepte. Echilibrați-vă în acea poziție pentru o respirație.
Apoi întindeți-vă brațele drept în fața corpului și lăsați-vă brațul stâng sub dreapta.
Îndoiți coatele, ridicați antebrațele perpendicular pe podea și înfășurați brațele și mâinile, apăsând palmele împreună.
Șoldurile și pieptul pătrați în față și trageți burta în sus și în sus.
Privește la vârful degetelor mari.
Țineți 5 respirații lungi, apoi relaxați ușor brațele și picioarele.
Repetați cele de mai sus pe partea opusă.
12.Pozitia cățelului
Începeți în genunchi, cu umerii stivuiți peste încheieturile mâinilor, șoldurile asezate peste genunchi și vârfurile picioarelor relaxate pe covoraș.
Întindeți încet mâinile, coborând pieptul spre pământ. Țineți șoldurile peste genunchi, cu brațele depărtate de umeri.
Eliberează-ți ușor fruntea pe covoraș.
Activați-vă brațele apăsând palmele în jos și atingeți șoldurile în sus, spre tavan.
Relaxați-vă gâtul și respirați în spate, prelungind coloana vertebrală în ambele direcții.
Rămâneți în această poziție timp de 5-10 respirații. Apoi ridică-ți ușor fruntea și plimbă-ți palmele înapoi spre corp, revenind în patru picioare.
8. Pozitia picioare în sus pe perete
Dacă ar fi o poziție pe care ar trebui să o aleg pe care să o faci în fiecare zi pentru a ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății, aceasta ar fi .Este o poziție de yoga grozavă pentru anxietate, deoarece are un efect atât de calmant asupra minții și corpului tău.
Există două opțiuni aici:
Puteți folosi o curea ca pentru a vă ajuta să vă mențineți picioarele drepte și în aer.
Puteți folosi un perete pe care să vă întindeți picioarele.
Oricare dintre opțiuni funcționează și ambele sunt cu adevărat benefice. Peretele este un loc mai ușor pentru a vă relaxa mintea, deoarece nu trebuie să vă mențineți în mod activ picioarele complet drepte, dar și metoda curelei este uimitoare.
Rămâneți aici pentru 5 respirații.
14.Pozitia savasana
Odată ce ați terminat secvența, este timpul să începeți postura finală.
Dacă picioarele tale s-au sprijinit de perete, glisează-le în jos și vin să te întinzi complet pe podea. Dacă picioarele tale erau în curea, atunci scoate-le ușor și vino să te întinzi complet pe podea.
De la vârful capului până la vârful degetelor de la picioare,faceți o verificare mentală și eliberați încet orice tensiune pe care o mai păstrați chiar și după antrenament.
Respirați adânc de câteva ori, la început, pentru a vă calma corpul și mintea și apoi începeți să respirați normal în timp ce vă odihniți.
Rămâi aici timp de 6 minute. Este ok să setați un cronometru .
Alte lucruri de ajutat cu stresul și anxietatea
Există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă calma anxietatea și stresul în fiecare zi, dar chiar depinde de dvs. Depinde de cât de mult stres și anxietate ai în viața ta și cât de bine ai grijă de tine.
Modalități de a ajuta la combaterea stresului și a anxietății:
Ceai de mentă
Supliment de magneziu (daca avem deficit de Mg acesta poate provoca niveluri ridicate de anxietate și stres)
Ceai verde
Îmbunătățiți-vă îngrijirea de sine
Fă baie cu puțină sare Epsom
Ulei de magneziu (o altă opțiune dacă nu doriți să luați suplimentul )
Ce parere ai?