A venit vara si gandurile ne zboara la vacante si relaxare.
Ce metoda mai buna de relaxare putem avea decat sa bem un cocktail vara,racoros si gustos?
Cocktailurile sunt bauturiile vedete ale verii.
Fresh,proaspete si foarte colorate,ele reusesc sa ne binedispuna si sa ne relaxeze.
Haide-ti sa vedem care sunt cele mai cautate cocktailuri vara si ce anume contin ele.

MOJITO
Mojito este un cocktail foarte popular vara datorita aromelor fresh de menta si citrice.Este un cocktail cu origini cubaneze,aparut prin 1930 si devenit popular prima data in Havana.
Istoria ne spune ca acest cocktail a devenit celebru datorita scriitorului Ernest Hemingway,care a trai multi ani in Cuba.
Acesta a incercat acest cocktail la”La Bodeguita de Medio”un local celebru in Havana veche(vezi si Havana,Cuba)si s-a indragostit de aceasta bautura.
Se zice ca si acum apare scrisul de mana a scriitorului pe unul dintre peretii acestui local”My mojito in La Bodeguita,my daiquiri in El Floridita”.
Exista o reteta clasica de mojito din doar 5 incredinte dar poate fi preparat si in alte variante adaptate.
Reteta clasica contine :50ml rom,gheata,10 frunze proaspete de menta,1,2 lingurite de zahar,o jumatate de suc de limeta si apa minerala.
Preparare: se amesteca intr-un pahar mare sucul de limeta cu zaharul.Adaugati putina gheata zdrobita.Rupeti frunzele de menta in doua si aruncatiile in pahar.
Adaugati apoi romul si la final umpleti paharul cu gheta.Adaugati apa minerala si decorati cu menta paharul.

COSMOPOLITAN
Acest cocktail a devenit foarte popular in anii 90 odata cu serialul „Sex and the City”.
Cocktailul roz a fost bautura favorita a personajelor principale din serial.Conform lui Gary Regan,primul cocktail cosmopolitan a fost creat de barmanul Cheryl Cook.
Dornic sa inventeze o bautura noua ,potrivita pentru paharul de martini(pahar cu picior inalt),Cook ar fi combinat vodka cu aroma de citrice si un strop de suc de merisoare.
Cocktailul are ca ingrediente: 40 ml vodka,20 ml triplu sec,20 ml suc de merisoare,20 ml suc proaspat de limeta,cuburi de gheta si ca decor(cireasa sau portocala).
Preparare: Intr-un shaker se pune gheata cu vodka,triplu sec,sucul de merisoare si cel de limeta.Se agita bine cateva minute.
Se toarna intr-un pahar cu picior,asa numitul pahar de Martini.Se pune in bautura o cireasa confiata.Se decoreaza cu o felie de portocala sau limeta.

MARGARITA
Este un cocktail mexican la origini,preparat cu tequila,triplu sec sau alt lichior cu aroma de portocale,suc de limeta sau de lamaie.Este printre cele mai baute cocktailuri vara.
Ce este caracteristic la acest cocktail este faptul ca in varianta originala, se serveste cu sare pe marginea paharului.Margarita este un cocktail tare fata de alte bauturi.
Este foarte racoritor si popular mai ales vara. Ingrediente: 45 ml tequila,15 ml triplu sec,5 ml suc de limeta si gheata.
Preparare: Intr-un shaker se pun cateva cuburi de gheata si tequila,triplu sec si sucul de limeta.
Se agita bine apoi se toarna bautura intr-un pahar cu picior si circumferinta mare(de preferat).Buza paharului este decorata cu sare.Se decoreaza cu limeta sau orice altceva doriti.

MAI TAI
„Mai tai” este un cuvant tahitian si inseamna „bun”.Istoria spune ca inventatorul,Vic Trader ar fi inventat acest cocktail pentru niste prieteni veniti din Tahiti.V
ic Trader avea un restaurant in stil polineziac in Oakland California,prin anii 1944.
Cocktailul a avut succes si de atunci este unul dintre cele mai cautate cocktailuri. Ingrediente: 30 ml rom alb,30 ml rom negru,15 ml sirop de migdale si 15 ml suc de limeta,gheata sfaramata.Se afla pe lista cu cele mai cautate cocktailuri baute vara.
Preparare: Se amesteca romul alb cu siropul de migdale si sucul de limete.
Se amesteca bine si se toarna intr-un pahar plin cu gheata pisata.Peste, se adauga romul negru .Inainte de servire se amesteca.

TEQUILA SUNRISE
Este un cocktail pe care il gasim preparat in doua feluri diferite.
Prima varianta sau cea originala, are la baza tequila,creme de cassis,suc de limeta si apa minerala.
A doua varianta,cea mai populara este o combinatie intre tequila,suc de portocale si sirop de grenadina. Numele ii vine de la felul in care arata dupa ce este turnat in pahar.
Grenadina si sucul de portocala se amesteca si rezulta o culoare ca un rasarit de soare.
Se spune ca prima oara a fost preparat la Arizona Biltimore.Devine foarte populara in anii 50 in Cancun si Acapulco.
Ingrediente(varianta cu grenadine): 120 ml suc de portocale,60 ml tequila,15 ml grenadine,felie de portocale pentru decor.
Preparare: Se umple un pahar cu cuburi de gheata.
Se toarna in pahar tequila si sucul de portocale.Se amesteca apoi se toarna usor grenadinele pe marginea interioara a paharului.
Acesta se va lasa usor in pahar si se va amesteca cu celelalte ingrediente formandu-se efectul de sunrise,adica rasarit.Se decoreaza cu o felie de portocala sau o cireasa.
vezi si https://viatapetocuri.ro/plajele-din-rio-de-janeiro/
Ce parere ai?