Astazi va propunem un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.
Ingrediente
Iaurt grecesc cremos
– 400 g iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
– 100 g zahăr
– 2 pachete zahăr vanilat
– 2 linguri de cacao pudră
– 200 ml smântână
– 50 ml cafea fierbinte
Pralina
– 200 g nuci, amestecate și tocate grosier
– 200 g zahăr
Sos de caramel
– 90 g zahăr
– 20 g unt
– 100 ml smântână
– 1 praf de sare
– 1 linguriță sare de mare
Reteta cu cafea -Cappuccino
MOD DE PREPARARE
IAURT GRECESC CREMOS
- Se amestecă zahărul, pudra de cacao și cafeaua până când zahărul s-a dizolvat și cafeaua s-a răcit.
- Bate smântâna împreună cu un pachet de zahăr vanilat până se întărește.
- Se amestecă iaurtul grecesc, zahărul vanilat rămas și amestecul de cafea.
PRALINE
- Pune zahărul și 70 ml apă într-o tigaie și caramelizează-l încet la foc mediu.
- Adaugă nucile și amestescă pentru încă un minut.
- Amestecul se pune pe o hârtie de copt unsă cu unt și se lasă să se răcească, apoi se mărunțește dacă este necesar.
SOS DE CARAMEL
- Pune zahărul la foc mic cu 20 ml apă într-o cratiță până când zahărul capătă o culoare maro-aurie.
- Se amestecă untul și frișca.
- Adu totul în clocot din nou în timp ce amesteci.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/6-motive-pentru-care-cafeaua-este-buna-pentru-noi/
Reteta oferita de https://www.cafeajacobs.ro/
Ce parere ai?