Dacă preferi aspectul și senzația unei pieli catifelate, dar urăști procesul de îndepărtare a firelor de par și îți dorești ca acestea să nu crească din nou atât de repede, ar putea fi timpul să iei în considerare epilarea cu laser .
Această procedură cosmetică foarte comună folosește un laser (alias un fascicul de lumină concentrat) pentru a deteriora foliculii de păr, reducând creșterea părului nedorit pe corp și pe față. Unul dintre cele mai bune lucruri la îndepărtarea părului cu laser este că poate fi de lungă durată – chiar și aproape permanentă – atâta timp cât este făcută corect.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-tratamentul-cu-keratina-pentru-par/
Pentru a profita la maximum de epilarea cu laser, va trebui să urmați îndrumările dermatologului și să vă asigurați că urmati intocmai instructiunile acestora. Cu toate acestea, unii factori suplimentari joacă, de asemenea, un rol în rezultatele dvs. Iată ce trebuie să știți despre ca epilarea cu laser să dureze pentru totdeauna
Ce este epilarea cu laser?
Epilarea cu laser este o procedură care utilizează un laser pentru a reduce și îndepărta părul de pe corp. Dermatologul foloseste un laser la o anumită lungime de undă pentru a viza pigmentul ( melanină) din foliculii dumneavoastră de păr. Energia luminoasă absorbită de melanină este transformată în căldură, distrugând foliculii de păr.
Foliculii de păr în faza lor de creștere sunt distruși atunci când absorb energia laserului, dar foliculii de păr aflati în stadiul de repaus sau catagen și pielea din jur nu sunt afectate de laser, potrivit experților.
Pentru a prinde firele de păr care au fost latente în ultima ședință (și oricare dintre ultimele care au fost vizate și sunt acum active), trebuie să mergeți la mai multe ședințe distanțate, la îndrumarea recomandărilor dermatologului dumneavoastră.
Care sunt beneficiile?
Epilarea cu laser este văzută ca tratamentul standard pentru o reducere mai permanentă a părului nedorit. Tratamentul are multe beneficii, printre care:
- Eliminarea sau reducerea părului nedorit
- Reducerea timpului și a cheltuielilor altor forme mai puțin permanente de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceară
- Atenuarea problemelor pielii asociate cu creșterea părului, cum ar fi foliculita și decolorarea
- Netezește pielea și o face mai uniformă
- Prevenirea și eliminarea firelor de păr încarnate
Cât durează epilarea cu laser?
Deși efectele epilarii cu laser pot fi de lungă durată, în general, nu sunt permanente. În schimb, veți avea nevoie de aproximativ cinci sau mai multe tratamente pentru a îndepărta părul pentru o perioadă lungă sau chiar permanent. După o sesiune completă de cinci până la șase tratamente, majoritatea pacienților nu au părul de ani de zile.
Cea mai comună zonă în care părul poate crește înapoi este fața, în special în zone precum bărbia și gâtul. Acest lucru este mai frecvent la femeile aflate la menopauză, deoarece atunci când nivelul de estrogen scade în organism, nivelul de testosteron poate crește, ceea ce duce la o producție mai mare de păr.
Părul poate crește și pe corp, cel mai probabil pe brațe, picioare, piept și stomac. Când părul crește din nou, este de obicei mai rar și mai fin decât înainte de tratament. Acestea fiind spuse, longevitatea epilarii cu laser va varia de la o persoana la alta.
Ce factori pot influența cât durează rezultatele?
Unele fire de păr pot crește în mod natural înapoi în timp, așa că tratamentele de întreținere sunt recomandate o dată sau de două ori pe an.
Dar, în afară de creșterea naturală și așteptată a părului, există câțiva factori care ar putea face părul să crească mai repede:
Hormonii
Modificările hormonale pot avea un impact asupra recreșterii părului după îndepărtarea părului cu laser. Acest lucru ar putea afecta oamenii într-o gamă largă de scenarii. De exemplu, cineva care rămâne însărcinată după îndepărtarea părului cu laser poate avea nevoie de o sesiune de retușare după nastere, iar cineva cu sindromul ovarului polichistic (PCOS) poate avea o creștere bruscă a părului pe față, spun specialistii.
Acest lucru ar putea afecta, de asemenea, persoanele care urmează controlul hormonal al nașterii. Unii oameni pot schimba controlul nașterii fără a experimenta efecte semnificative, dar alții pot experimenta o schimbare hormonală mare care are ca rezultat creșterea părului.
Culoarea pielii și părului
Epilarea cu laser vizează melanina, astfel încât tratamentul funcționează cel mai bine la persoanele cu piele deschisă și păr închis la culoare. Aceasta este configurația ideală, astfel încât dispozitivul să poată viza părul fără a deteriora pielea. Pielea mai închisă la culoare va crește riscul de arsură, iar părul mai deschis poate scădea eficacitatea.
Epilarea cu laser funcționează optim la cei cu pielea deschisă și părul închis la culoare. Aceasta deoarece contrastul păr-piele este puternic, iar laserul va viza cu ușurință părul împotriva pielii.
Acest lucru nu înseamnă că epilarea cu laser nu va funcționa pe alte tonuri de piele și culori de păr, deoarece progresele în tehnologia laser permit îndepărtarea părului cu laser pe piele întunecată și pe culori de păr mai deschise.
Starea foliculului de păr
Studiile arată că efectele pot fi permanente dacă foliculul de păr este distrus în timpul tratamentului cu laser.
Dacă foliculul de păr este deteriorat, dar nu este distrus, acesta se poate recupera. In cele din urmă, părul ar putea să reapara .De obicei, atunci când părul crește din nou în această situație, este mai ușor și mai subțire decât înainte.
Există modalități de a face ca epilarea cu laser să dureze mai mult?
Dacă chiar vrei ca epilarea ta cu laser să dureze,trebuie sa urmezi îndrumările dermatologului și să te asiguri că te întorci pentru numărul de tratamente pe care le recomandă. Iată câteva alte lucruri pe care le puteți face pentru a beneficia la maximum de fiecare tratament:
- Lăsați părul să crească până la cel puțin o.5 cm înainte de fiecare tratament. Aceasta înseamnă că va trebui să evitați orice formă de îndepărtare a părului timp de aproximativ patru până la șase săptămâni înainte de tratamentul de îndepărtare a părului cu laser.
- Abțineți-vă de la utilizarea produselor care ar putea deteriora bariera pielii în decurs de o săptămână de tratament. Aceasta include exfoliante și alte produse cu ingrediente exfoliante, cum ar fi alfa-hidroxiacizii și retinoizii .
- Folosiți SPF zilnic și fiți deosebit de vigilenți la utilizarea și reaplicarea acesteia cu o lună înainte de tratament.
- În ziua întâlnirii, pielea va fi curata și fără produse de îngrijire a pielii, cum ar fi protecție solară, uleiuri, loțiuni și deodorant. Aceste produse ar putea crea o barieră între laser și părul de pe corp.
sursa byrdie.com
Ce parere ai?