Este soluţia rapidă la care apelezi pentru micul dejun, deoarece ştii mereu că vei obţine un preparat delicios. Însă, în funcţie de ţară, modul de preparare este diferit. Americanii preferă omletele pufoase. în timp ce francezii le aleg pe cele cu o consistenţă mai cremoasă.
Ingrediente necesare pentru reteta de omleta de mic dejun cu legume verzi cu conținut scăzut de carbohidrați
- 6 ouă
- 1 ardei verde taiat fasii subtiri
- 2 Ceapa primavara doar parti verzi, tocate
- 2 dovlecei medii tăiați pe lungime
- 1/4 cană ulei de măsline extravirgin
- Sare si piper negru dupa gust
Cum preparam omleta cu legume verzi?
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie pentru prăjit.
- Adăugați ceapa primăvară tocată (doar părți verzi) și căleți timp de 3-4 minute.
- Adaugati fasiile de ardei si gatiti aproximativ 2 minute. Se adauga dovlecelul si se mai caleste inca 2-3 minute.
- Bateți ouăle cu sare și piper măcinat într-un castron.
- Turnați amestecul de ouă în tigaie peste legume. Gatiti 2 minute.
- Folosiți o spatulă pentru a răsturna omleta.
- Gatiti 1 – 2 minute.
- Se serveste fierbinte.
De prin lume adunate.Curiozitati despre omleta!
De unde provine omleta?
Conform unei legende, împăratului austriac Iosif I., care a trăit în secolul al XIX-lea, i s-a făcut foarte foame în timpul unei vânători și era obosit. Nu era loc de odihnă, însă în apropiere au descoperit căsuța unui om sărac. Proprietarii căsuței nu s-au așteptat la vizita domnitorului. Trebuiau să facă repede de mâncare. Au folosit ce au avut la îndemână: făină, zahăr, ouă, stafide și lapte. Și pentru că lui Francisc Iosif i-a plăcut omleta, bucătarul curții a fost instruit să învețe pe de rost rețeta și să o îmbunătățească. Noua rețetă a cucerit prima dată bucătăriile din Austria, apoi restul Europei și în final întreaga lume.
Reteta oferita de www.mydailtplus.com
Ce parere ai?