Reteta oferita de www.Boromir.ro
Prăjiturile de post cu cremă sunt alegerea perfecta atunci cand iti este pofta de ceva dulce in perioada postului. Avand o textura cremoase și fina, aceasta prajitura te răsfață cu gustul lor delicios și bogat. Iar dacă se prepară și foarte ușor, sunt cu atât mai binevenite!
Pentru a-ți oferi clipe dulci de savoare, vrem să împărtășim cu tine o rețetă minunată de prăjitură de post cu cremă de vanilie și foi de Cremșnit .
Citeste si https://viatapetocuri.ro/retete-simple-de-prajituri-in-cana-la-cuptorul-cu-microunde/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/cheesecake-cu-zmeura-si-ciocolata-alba/
Prăjituri cu diferite creme de post
Cremșnitul cu cremă de vanilie de post merge de minune savurat în zilele de post alături de cei dragi. Când am preparat crema, am înlocuit ouăle și laptele de vacă cu lapte de migdale și unt vegetal.
Dacă vrei să experimentezi și cu alte arome, poți întinde pe straturile de foietaj crunchy o cremă de lămâie dulce-acrișoară sau o cremă de ciocolată neagră pentru a obține o aromă mai intensă. Pentru a te bucura de un gust fresh, pune și fructe de pădure proaspete între straturile de foietaj și cremă.
Prăjitură de post cu cremă fină de vanilie
Prăjitura de post cu cremă se prepară mult mai rapid decât ai crede. Ca să obții o cremă fină cu textura consistentă ca a cremei de vanilie, te sfătuim să o îngroși cu un mix de amidon de porumb și cartofi. Dacă folosești doar amidon de porumb, textura sa va ieși ușor vâscoasă și nu atât de cremoasă.
După ce amesteci amidonul cu laptele de soia și zahăr, trebuie să adaugi untul vegan și esența de vanilie, după care gătești crema până când se îngroașă. Nu îți va lua mai mult de un sfert de oră cu totul. Apoi o lași să se răcească la temperatura camerei, urmând să întinzi straturile de cremă peste Foile de Cremșnit Boromir.
Ingrediente
- 1 Pachet Foi de Cremșnit
- 470ml lapte de migdale neîndulcit sau lapte de soia
- 50g zahăr
- 20g amidon de cartofi
- 15g amidon de porumb
- 30g unt vegan
- 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță de esență de vanilie
- Fructe de pădure proaspete
- Mai întâi amestecă într-o oală laptele de migdale cu zahărul, amidonul de porumb și amidonul de cartofi. Poți folosi și alte tipuri de lapte vegetal precum laptele de soia sau cocos. După ce s-a omogenizat amidonul, adaugă untul vegetal și semințele de la o păstaie de vanilie. În locul păstăii poți folosi și esență de vanilie sau pasta de vanilie.
- Pune compoziția pe foc mediu și amestecă încontinuu până când începe să se îngroașe crema. Se va îngroșa în momentul în care va începe să fiarbă. După ce s-a făcut, acoperă crema vegană cu o folie alimentară, presând ușor pe suprafața ei ca să nu se formeze o crustă între timp. Apoi las-o la răcit la temperatura camerei. În continuare, fie o mai lași în frigider timp de câteva ore ca să se îngroașe și mai mult, fie te apuci de asamblat prăjitura de post cu cremă. Dacă vrei ca textura cremei să iasă mai netedă și fină, o poți mixa înainte de a o întinde pe foile de cremșnit.
- Așază prima Foaie de Cremșnit pe o tavă, apoi întinde 1/3 din cremă. Deasupra pune cea de-a doua foaie, presează ușor și întinde peste ea tot 1/3 din crema de vanilie. La final așază ultima foaie, ornează prăjitura cu crema rămasă și presară fructe proaspete. Pune prăjitura de post cu cremă în frigider și las-o la răcit timp de cel puțin 2 ore înainte de servire ca să capete un gust răcoros, plin de savoare. Poftă bună!
Ce parere ai?