Așadar astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă inedită de cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, zmeură și crustă crocantă din piscoturi.Pe lângă faptul că este un deliciu irezistibil la pahar, nici nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie ca să îl prepari. Este foarte rapid și ușor de făcut.
Ca să prepari un cheesecake delicios, poți folosi atât ciocolată albă, cât și cu lapte sau neagră după cum îți place. Ciocolata neagră este numai bună de integrat în rețetă dacă vrei să obții un contrast dulce-amărui minunat. Noi am folosit ciocolată albă pentru că are un gust mai cremos și bogat, dar și pentru aspectul fermecător ce te duce cu gândul la iernile albe de altădată.
Gustul dulce al ciocolatei albe completează perfect brânza de mascarpone și frișca, însă datorită sosului de fructe, cheesecake-ul cu ciocolată capătă mai mult farmec. Dacă nu te încântă sosul de zmeură, poți prepara un sos de alte fructe pe gustul tău. Poți alege dintre afine, căpșuni, mango, lămâie sau cireșe. Desigur că poți prepara un cheesecake cu ciocolată și sos de fistic, rom sau caramel, în cazul în care vrei să nu aibă arome fructate.
Pentru un plus de savoare poți să folosești zmeură proaspătă sau congelată atât pentru decor, cât și în interiorul cheesecake-ului. În felul acesta te vei bucura din plin de un gust fresh și de un mix de texturi pe care îl vei adora.
Cheesecake-ul cu ciocolată din pișcoturi
Folosind piscoturi obții o crustă aromată și fină ce se completeaza minunat cu crema de mascarpone, ciocolata albă și sosul de fructe. Urmatoarea reteta are un timp de preparare de 35 de minute .
Ingrediente
Pentru sosul de zmeura se foloseste :
300 gr zmeura congelata
100 grame zahar
2 linguri de apa
amidon de porumb
Pentru prepararea crustei se foloseste :
200 grame piscoturi
170 grame unt topit
Pentru prepararea cremei se foloseste :
170 grame ciocolata alba
120 ml smantana dulce
680 grame mascarpone
160 grame zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
250 zmeura proaspata.
Preparare :
- Intr-o oală mică, gătește zmeura congelată cu zahărul la foc mediu timp de 2-3 minute. Zdrobește zmeura cu o lingură de lemn și amestecă bine.
- Amestecă apa cu amidonul de porumb, după care trebuie să o adaugi peste sosul de zmeură. Când se îngroașă sosul înseamnă că este gata de pus deoparte ca să se răcească.
- Mărunțește Pișcoturile Boromir și amestecă-le cu untul topit într-un bol. Formează crusta pe fundul fiecărui pahar.
- În continuare trebuie să prepari crema pentru cheesecake-ul cu ciocolată. Combină cu ¼ de smântână ciocolata albă ruptă în bucățele, și gătește-o pe foc mic până se topește ciocolata. Apoi trebuie să amesteci ca să capete o textură cât mai fină. Lasă crema la răcit la temperatura camerei.
- Într-un bol mare, mixează brânza de mascarpone, zahărul, esența de vanilie și smântâna dulce rămasă. După ce ai obținut o cremă foarte pufoasă, amestecă-o cu crema de ciocolată albă care s-a răcit între timp. Mixează bine până când se încorporează cele două creme.
- Pune peste crusta de cheesecake un strat de cremă. Deasupra pune un strat de sos de zmeură, altul de cremă și apoi presară zmeură din plin. Păstrează restul sosului pentru momentul în care vei servi cheesekcake-ul.
- Lasă desertul tău cu ciocolată în frigider timp de cel puțin 8 ore înainte de a-l savura cu cei dragi. Pentru decor, poți pune și fulgi de migdale. Poftă bună!
citeste si https://viatapetocuri.ro/mousse-cu-lamaie/
citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-se-prepara-clatitele-japoneze/
sursa – retete Boromir
Ce parere ai?