Cele mai bune motive pentru a mânca mai multe grăsimi
Timp de zeci de ani, ni s-a spus că o dietă săracă în grăsimi este cheia scăderii în greutate.
Deși este primul tău instinct de a elimina grăsimea dintr-o dietă, s-a dovedit că grăsimea este cumva bună acum și poate contribui la pierderea în greutate și la prevenirea bolilor.
Dar cum poate fi asta adevărat când ani de zile s-a crezut că grăsimea este rea pentru organism?
Oricât de ciudat ar suna, de fapt zahărul este adevăratul vinovat și nu grăsimile.
De fapt, grăsimile alimentare sunt esențiale pentru multe procese ale corpului și pentru a susține creșterea celulelor.
Ce e si mai interesant? Grăsimile sănătoase sunt elementele de bază ale creierului, țesutului nervos și hormonilor.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/6-alimente-care-ajuta-starea-de-spirit/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/12-alimente-delicioase-pentru-a-creste-concentrarea/
Cele mai bune motive pentru a mânca mai multe grăsimi
1. Consumul de grăsimi ajută la arderea grăsimilor
Grăsimile de înaltă calitate construiesc pereți celulari sănătoși care metabolizează mai bine insulina, ceea ce, la rândul său, menține glicemia mai bine reglată.
Din punct de vedere biochimic, grăsimile bune eliberează un hormon numit adiponectină care îți îmbunătățește metabolismul și mărește rata cu care grăsimile sunt descompuse.
Dietele cu conținut scăzut de grăsimi, pe de altă parte, duc la niveluri mai scăzute de adiponectină.
Deci, consumul de grăsimi potrivite te face să slăbești, în timp ce consumul de zahăr în exces și tipurile greșite de grăsimi te îngrașă!
2. Consumul de grăsimi crește metabolismul
Știați că consumul de grăsimi poate crește de fapt metabolismul?
Există anumite grăsimi care nu pot fi doar digerate ușor, ci și transformate imediat în combustibil (mai degrabă decât grăsimi).
De fapt, nu toată grăsimea pe care o consumi rămâne ca grăsime în corpul tău.
Majoritatea grăsimilor pe care le ingerați sunt transformate în energie.
Și odată cu creșterea metabolismului, puteți crește și rata cu care corpul dumneavoastră arde grăsimile.
Una peste alta, acest lucru ar putea accelera călătoria către pierderea în greutate.
3. Consumul de grăsimi îți reduce pofta de mâncare și te face să te simți mai plin
În timp ce beneficiile metabolice și hormonale ale consumului de grăsimi sunt grozave, efectul de sațietate al grăsimilor este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune!
Nu numai că sunt mai sățioase, dar vă permit și să evitați gustarea înainte de următoarea masă sau să cereti o a doua porție!
Când grăsimea pe care o consumi ajunge in intestinul tău subțire, declanșează eliberarea de hormoni precum CCK și PYY care joacă un rol major în reglarea sațietății și a apetitului; lăsându-te să te simți plin și mulțumit.
4. Consumul de grăsimi poate îmbunătăți funcționarea creierului
Știai că creierul tău cuprinde 60% din grăsime?
Din acest procent, cea mai mare pondere vine prin grăsimile omega-3 numite DHA (acid docosahexaenoic).
Creierul tău are nevoie de DHA pentru a asigura o comunicare lină între celule.
Prin urmare, consumul de grăsimi de înaltă calitate îmbunătățește memoria, învățarea, cunoașterea și starea de fericire.
Dimpotrivă, numeroase studii demonstrează că un deficit de acizi grași omega-3 duce la anxietate, depresie, schizofrenie și chiar tulburare bipolară.
5. Mănâncă grăsimi deoarece dietele sărace în grăsimi sunt nesănătoase pentru inimă și bogate în zahăr
În general, atunci când oamenii consumă o cantitate mai mică de grăsimi, ei tind mai degrabă să consume mai mult amidon sau zahăr, ceea ce le crește nivelul de colesterol .
Și acest lucru duce în cele din urmă la atacuri de cord.
De fapt, studiile demonstrează că 3 din 4 persoane care ajung în secția de urgență cu un atac de cord aveau niveluri normale de colesterol, dar ceea ce îi provoacă probleme este de fapt pre-diabetul sau diabetul de tip 2, care este agravat de un nivel scăzut de colesterol. dieta cu grăsimi.
Ce parere ai?