
Mousse-ul catifelat și cremos de prăjitură cu lămâie este o rețetă ușoară și plăcută de desert . Dacă ești un fan al mousse-ului, trebuie să încerci mousse-ul de lămâie. Citricele sunt incredibile lângă mousse-ul de cheesecake. Un mousse fără coacere care îți va transforma viața.
Acest mousse dulce de cheesecake cu lămâie este un desert decadent, care este atât de ușor de făcut!
citeste si https://viatapetocuri.ro/cum-se-prepara-clatitele-japoneze/
Care este diferența dintre mousse și budincă
Mousse-ul este un desert mai ușor și mai aerisit decât budinca.Budinca este mult mai densă și mai cremoasă. În timp ce ambele sunt făcute cu ingrediente similare, mousse-ul este îngroșat folosind smântână groasă sau albușuri de ou, în timp ce budinca folosește amidon de porumb pentru a se îngroșa. La budincă, multora le place să adauge topping-uri, sau fructe precum nuci, deasupra, în timp ce mousse-ul este de obicei savurat simplu,de la sine. Deși există diferențe cheie pentru fiecare, ambele au un gust incredibil!
Timp de pregatire 10 minute
Timpul total 10 minute
Ingrediente
Pentru mousse:
1 cană smântână grasa pentru frișcă
1 cană suc de lamaie
200-250 cremă de brânză
1 cană de zahăr pudră
1/2 lingurita vanilie
2 picaturi de colorant alimentar galben optional
Pentru crusta
4 biscuiti graham zdrobiti
2 linguri de zahar
2 linguri de unt topit
Instrucțiuni
Pentru mousse
Într-un castron mare sau al unui mixer cu stand, bateți smântâna pentru frișcă până se întărește.
Scoateți compozitia într-un bol diferit și lăsați deoparte.
În bolul mixerului, bateti zeama de lamaie și crema de brânză împreună până la omogenizare.
Adăugați zahărul pudră, vanilia și colorantul alimentar și amestecați până la omogenizare.
Incorporati usor frisca cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Pentru crusta
Pentru a face crusta, amestecați biscuiții graham, zahărul și untul.
Puneți amestecul de crustă în cupe de servire, apoi acoperiți cu mousse.
Da-ti la frigider până este gata de savurat!
Ce parere ai?