Reteta clatite japoneze.
Clatitele japoneze sunt similare cu cele americane, dar sunt puțin mai pufoase și au mai multă dulceață.Acest desert este un răsfăț popular la micul dejun în Japonia. Sunt, de asemenea, versatile si pot fi preparate cu o varietate de toppinguri în funcție de gusturile dvs. și de ceea ce aveți la îndemână, frisca cu afine sau mure, optiunile sunt nelimitate.
INGREDIENTE
2 ouă mari
3/4 cană lapte, plus 1-1/2 linguri
1 lingurita extract de vanilie
1-2/3 cani de faina universala
1-3/4 lingurite praf de copt
3 linguri de zahăr granulat, plus 1 linguriță
DETALII
Porții 8
Timp de preparare 30 min
Timp de gătire 45 min
PREGĂTIREA
PASUL 1
Într-un castron mediu, folosiți un mixer pentru a bate împreună ouăle, laptele și vanilia până devine spumoasă. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 3 minute. Compozitia trebuie sa aiba o consistență ușoară, spumoasă și aerata.
Pasul 2
Într-un alt castron, amestecați făina, praful de copt și zahărul. Folosiți o lingură de lemn sau o spatulă pentru a amesteca ușor, dar rapid ingredientele până când acestea sunt încorporate. Se lasa sa se odihneasca pana se ingroasa usor, aproximativ 15 minute.
Pasul 3
Puneți o tigaie mare la foc mediu-mic și ungeți ușor cu unt sau ulei. Odată încălzit, turnați 1/4 de cană de aluat în tigaia pregătită. Odată ce partea de jos este aurie și încep să se formeze bule deasupra, întoarceți-l pe cealaltă parte. Continuați să gătiți până devin aurii. Repetați cu aluatul rămas. Serviți imediat acoperit cu sirop de arțar, unt, frișcă sau fructe de pădure proaspete.
citeste si https://viatapetocuri.ro/retete-smoothie-de-savurat-vara/
Ce parere ai?