Ce este o cafea mocha? Aflați ce este mocha, de unde vine și cum puteți face această băutură delicioasă de cafea acasă cu rețeta noastră testată de cafea mocha.
Ce înseamnă mocha și cum se servește? Vine într-o ceașcă mică, ceașcă mare? Câtă cafea este în ea și este mocha cremoasa? În acest articol, veți găsi tot ce trebuie să știți despre cafeaua mocha.
Citeste si https://viatapetocuri.ro/test-de-personalitate-a-cafelei-afla-ce-spune-cafeaua-despre-tine/
Citeste si https://viatapetocuri.ro/fapte-interesante-cafea/
Ce este o cafea mocha?
Mocha este o băutură populară de cafea făcută cu espresso, ciocolată și lapte.
Are o aromă bogată și puternică și este deosebit de populara printre băutorii de cafea cărora le plac soiurile de cafea mai bogate și mai îndrăznețe.
Cafeaua Mocha este servită într-o varietate de moduri și este ușor de personalizat.
În forma sa cea mai comună, mocha conține espresso, lapte , ciocolată și spumă de lapte, totuși, o puteți personaliza după bunul plac.
Puteți alege taria cafelei, cantitatea de lapte și tipul de ciocolată și să creați o adevărată băutură personalizata.
Datorită prezenței laptelui, mocha este adesea considerata un tip de latte. Cu toate acestea, diferențele sunt semnificative.
O scurtă istorie a cafelei mocha
Cafeaua Mocha are o istorie interesantă care incepe în Yemen și ajunge pana in Italia.
Se spune că cuvântul mocha provine din orașul-port Al-Mocha, în Yemen .
Între secolele XV și XVIII, Al Mokka a fost un important port comercial pentru cafea.
Orașul primea cantități mari de boabe Arabica și ar fi punctul de plecare pentru această recoltă importantă către restul lumii, care părea să nu se sature niciodată de aceste boabe.
Boabele de cafea Arabica sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și sunt adesea descrise ca având nuanțe de ciocolată.
Această legătură cu ciocolata a influențat numele băuturii pe care o cunoaștem astăzi ca Mocha.
A doua sursă de inspirație pentru cafeaua mocha a venit din Italia și tocmai din orașul Torino, din Piemont.
Torino este locul de naștere al unei băuturi populare de cafea cunoscută local sub numele de „bicerin” (lit: pahar mic).
Un Bicerin este o cafea servită cu ciocolată și spumă de lapte sau frișcă și este o bautura populară în oraș încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea!
Cum servești o cafea mocha?
Nu există o modalitate standard de a servi o mocha.
În funcție de prăjitorul de cafea pe care îl alegeți și de cantitatea de lapte care vă place în mocha, o puteți servi într-o ceașcă mică, una înaltă, un recipient de sticlă și poate veni cu sau fără frișcă.
Cum să faci mocha acasă: ingrediente
Cel mai bun mod de a face mocha acasă este folosirea unui espressor sau a unui aparat de cafea cu latte.
Pe lângă aparatul dvs. de cafea, pentru a face mocha perfectă acasă veți avea nevoie de:
- Espresso – un singur sau dublu shot
- Alternativă cu lapte sau lapte fără lactate
- Sirop de ciocolata sau ciocolata calda (instantanta este perfecta)
- Zahar sau indulcitor
Puteți face mocha fără lactate?
Da, puteți face mocha fără lactate!
Dacă nu puteți sau nu doriți să utilizați lapte, puteți utiliza mai multe alternative de lapte .
În funcție de care alegi, s-ar putea să descoperi că nu vei obține o spumă la fel de bogată, dar gustul va fi totuși delicios!
Reteta Mocha
Mocha este o băutură delicioasă care amestecă aromele puternice de cafea și ciocolată cu textura liniștitoare a laptelui. Această rețetă ușor de urmat vă învață cum puteți face această băutură delicioasă de cafea acasă
TIMP DE PREGATIRE 5 minute
TIMPUL TOTAL 5 minute
Ingrediente
- Espresso
- Lapte
- Sirop de ciocolată SAU ciocolată calda
- Ciocolata neagra
Instrucțiuni
Începeți prin a pregăti toate ingredientele:
Spumati laptele
Pregătește-ți espressoul
Pune-ți siropul de ciocolată la indemana
Odată ce toate ingredientele sunt la îndemână și laptele și cafeaua sunt fierbinți, vă puteți realiza băutura: începeți cu ciocolata, apoi adăugați cafeaua.
Sfat ! Pentru rezultate optime, nu turnați cafeaua direct în ceașcă. În schimb, puneți o lingură mică în ceașcă și turnați cafeaua astfel încât să se oprească mai întâi pe spatele lingurii.
Acest lucru va preveni amestecarea ciocolatei și este deosebit de important dacă utilizați ciocolată calda în loc de sirop.
La final, adăugați laptele turnându-l ușor deasupra băuturii.
Dacă laptele a fost spumat corect, veți avea o băutură delicioasă în straturi, cu o spumă groasă deasupra.
Pentru a o decora, poti presara deasupra cacao sau o poti decora cu o frunza de menta.
Savurati!
Ce parere ai?