O viață plină de toxicitate nu este creată de ghinion sau de circumstanțe.Este creat de un ciclu de obiceiuri proaste și de o mentalitate negativă, de condiționare și de obiceiuri repetate, conștient sau inconștient.
Cu toții avem obiceiuri proaste prezente în viața, care ruinează și ne împiedică nivelul de dezvoltare. Niciodată nu este prea târziu pentru a elimina aceste obiceiuri proaste pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.
Obiceiurile proaste sunt practici continue care îți deteriorează calitatea vieții. Poate fi mental, fizic sau spiritual. Odată cu zgomotul haosului vieții, uneori ne este dificil să încetinim, să evaluăm critic și să reflectăm asupra obiceiurilor pe care le avem, atât obiceiurile bune, cât și obiceiurile proaste și apoi să modificăm aceste tipare.
Aceste obiceiuri ar putea fi lucrurile mici pe care le facem în fiecare zi.Adevărul este că obiceiurile proaste sunt greu de spart, dar nu imposibil. Dacă trebuie să elimini aceste obiceiuri proaste, trebuie să lucrezi asupra angrenajului minții tale, nu creând o ancoră în jurul circumstanțelor și oamenilor din viața ta.
Creierul tău adoră să fie eficient.Odată ce învață ceva și o face din nou și din nou, nu este nevoie de nicio energie pentru a o face. Devine o rutină.
De aceea este important să te oprești și să te gândești dacă obiceiurile tale sunt utile sau nu.
Și tocmai de aceea am venit cu o listă de obiceiuri pe care ar trebui să nu le mai ai cât mai curând posibil.
Așadar, iată cele 15 obiceiuri pe care trebuie să le oprești a le mai practica.
citeste si https://viatapetocuri.ro/semne-de-avertizare-ale-unei-relatii-toxice/
1.Nu mai asculta stiri negative
Creierul tău este conectat să se uite la ceea ce este periculos.
Aceasta înseamnă că de fiecare dată când ceva negativ apare la știri, creierul tău este atras de asta.
Pentru a combate acest lucru, asculta în schimb stiri pozitive.
2.Nu mai lăsa viața la voia întâmplării
Când lași viața la voia întâmplării, nu îți stabilești obiective.Aceasta înseamnă că nu îți urmărești telurile si visurile.
În acest scenariu, trăiești visul altcuiva.
Când nu iti planifici obiectivele pe termen lung și nu iti stabilesti intenții pentru viața ta., copleșirea de zi cu zi va împiedica orice șansă pe care o ai de a trăi viața pe care ti-ai dorit-o întotdeauna.
Acesta nu este un mod de a trăi.
3.Nu fi un gânditor de deficit
Dacă ai obiceiul de a fi un „gânditor de deficit”, trebuie să te oprești cât mai curând posibil.
Gândirea deficitară înseamnă sa crezi că viața este limitată . Sa gândești „nu este suficient” – nu este suficient timp, nu sunt destui bani, nu este suficient….
Oamenii care au o mentalitate de deficit cred că există întotdeauna un câștigător și un învins (nu doi câștigători), sunt zgârciți cu cunoștințele lor, ii deranjează concurența, sunt fricoși, îndreptățiți și gândesc mic.
Pe de altă parte, cineva care gândește deschis,are parte de abundența, crede că întotdeauna urmează mai multe, invită și salută competiția, are încredere în mod implicit, gândește mare, este recunoscător și încrezător.
Fii un gânditor de abundență. Vei fi mai fericit, mai sănătos și mai de succes.
4.Opriți gândirea negativă
În mod implicit, creierul tău se concentrează pe negativul 4:1. Acest lucru înseamnă că pentru fiecare lucru negativ, ai nevoie de patru lucruri pozitive egale pentru a echilibra creierul tau.
Nu e de mirare că toți avem atât de multe gânduri negative. Dar nu trebuie să fie așa. Îți poți antrena creierul să depășească acest lucru (așa poți trăi o viață mai fericită, mai plăcută).
5.Nu ține scorul în căsătorie
Căsătoria înseamnă mai mult să dăruiești decât să primești (cel puțin așa se poate simți).
Dacă ești constant concentrat pe „echitate” și pe lucrurile egale, nu funcționează. Sfârsesti prin a simți că esti dezechilibrat (în cel mai bun caz) și nu funcționează (în cel mai rău caz).
În schimb, schimbă jocul. Ofera fara sa asteptati ceva in schimb.
6.Nu mai căuta împlinirea în afara ta
Este atât de greu să te vezi, dar când realizezi că poți fi la fel de împlinit în viața ta pe cât ți-ai dorit vreodată, lumea ta explodează.
7.Nu te compara cu alți oameni
Acest lucru este deosebit de greu cu rețelele sociale, deoarece rețelele sociale arată de obicei cele mai importante momente ale vieții oamenilor (nu întreaga imagine).
Amintește-ți că singura ta concurență ești tu. Cineva este complet diferit de tine și nu ar trebui să compari povestea ta cu a lui.
Și în loc să urmărești oameni online cu care îți este greu să nu te compari, concentrează-te pe urmărirea oamenilor care te inspiră să-ți proiectezi viața de vis
citeste si https://viatapetocuri.ro/8-obiceiuri-sanatoase-ale-femeilor-de-succes/
8.Nu mai încerca să faci prea multe odată
Dacă încerci să faci mai multe sarcini și să faci o grămadă de lucruri deodată, acum este momentul să te oprești.
Acest lucru iti va distruge productivitatea și gestionarea timpului. Te vei simți copleșit și scăpat de sub control. De asemenea, te vei simți epuizat.
A planifica și a fi productiv înseamnă a fi mai eficient și a avea mai mult timp pentru a face ceea ce îți place.
9.Nu mai spune că „nu-ți poți permite” ceva
Dacă ai obiceiul de a spune că nu iti permiti să faci ceva, ar trebui să te opresti cât mai curând.
Aceasta este gândirea deficitului.
Când spui că nu-ți poți permite ceva, îți dai puterea banilor tăi. Într-adevăr, alegi să-ți cheltuiești banii pe altceva – chirie, facturi etc.
Schimbarea acestui lucru iti va permite să vezi că deți controlul asupra rezultatelor pe care le ai în viața ta.
Adevărul este că îți poți schimba convingerile în bani și poți genera mai multe venituri. De asemenea, poti reduce cheltuielile. Poti obține un loc de muncă. Poți face un milion de lucruri diferite pentru a-ți schimba viața.
10.Nu te mai îndoi de tine
Dacă te îndoiești de tine, oprește-te chiar acum.
Nu trebuie să fii cel mai strălucitor sau cel mai priceput pentru a reuși.
Poți reuși și poți câștiga atat timp cat continui sa lupți.
Cel mai bun atu pe care îl ai ești tu. Și trebuie să știi asta și să crezi în tine pentru ca aceasta să se întâmple.
11.Practici rutine nesănătoase
Suntem ceea ce facem în mod repetat.Excelența nu este un act, ci un obicei. Rutinele pe care le practici continuu au un impact uriaș în viața ta.
Practicăm obiceiuri proaste, cum ar fi să ne verificăm telefoanele la prima oră dimineața, să consumăm prea mult zahăr, să petrecem atât de mult timp pe rețelele de socializare, să cheltuim risipitor, sa folosim pe termen lung analgezicelor, să nu bem apă, să ne neglijăm emoțiile.
12.Tânjești pentru aprobare și validare
Noi, ca oameni, urmărim în mod constant validarea și aprobarea din partea indivizilor, relațiilor, carierei și circumstanțelor.Acest obicei prost deteriorează fericirea și calitatea vieții noastre. Este atât de trist că căutarea pentru validare și aprobare a fost construită ca o dependență de fericire.
Validarea este o substanță puternică care intoxică mintea umană cu negativitate și aceasta trebuie eliminată. Dacă mergi continuu pe această cale de căutare a validării fără sfârșit, vei fi demoralizat, valoarea ta va fi diminuată și vei deveni atât de neputincios.
De la validarea pe rețelele sociale până la aprobarea circumstanțelor și a familiei noastre, toată lumea vrea să fie plăcută, toată lumea vrea să fie acceptată, toată lumea este în căutare constantă de influență și eșecul în a obține o astfel de influență ,atunci când ne lipsește un echilibru intern, poate provoca depresie și anxietate.
13.Lipsa autenticității
Unii oameni sunt atât de preocupati de ceea ce cred ceilalți despre ei încât uita sa mai fie naturali. Unele persoane vor să fie plăcute de ceilalți și isi depășesc propriile limite pentru a atinge acest obiectiv.Cautam validarea externă pentru a simți un sentiment de valoare mai degrabă decât să lupțam pentru înțelegere și acceptare internă.
Schimbând felul în care te comporti pentru a-i multumi pe cei cu care ești, ajungi in situatia de a realiza că nu mai știi cine ești.Concentrându-te pe îndeplinirea așteptărilor celorlalți, încetezi să-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce devii.
15.În căutarea perfecțiunii
Perfecționismul poate părea benefic la nivel de suprafață, dar atunci când este analizat în mod corespunzător, aduce mai multe probleme. Face ca sarcinile să pară monumentale pentru că vrei să le faci perfect.
Principala modalitate de a depăși perfecționismul și de a elimina acest obicei prost este că trebuie să realizezi că nimeni nu este perfect.Acest lucru nu este întotdeauna descris prin internet, avem atât de multe exemple de perfecțiune de pe Instagram, Twitter, sfera socială în ansamblu iar acest lucru ne pune automat pe umeri presiune
15.Procrastinare
Amânarea sau procrastinarea este obiceiul prost de a amâna până poimâine ceea ce ar fi trebuit făcut alaltăieri. Oamenii care amână constant nu au nicio garanție de succes.Obiceiurile de a amâna întotdeauna o experiență până când îți poți permite sau până când este momentul potrivit sau până când știi cum să o faci, este unul dintre cei mai mari dusmani ai creșterii, îmbunătățirii și fericirii. Fii motivat și acționează atunci când ai timp pentru asta, precum și fa lucrurile la momentul potrivit, nu aștepta pentru că timpul nu va fi niciodată potrivit.
citeste si https://viatapetocuri.ro/9-obiceiuri-pe-care-le-au-oamenii-bogati/
Ce parere ai?